Επιστροφή 52.021€ στους λογαριασμούς ΔΕΗ των κατοίκων Ραγίου

Από την καταβολή ανταποδοτικού τέλους στους κατοίκους περιοχών που λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε.
Για πρώτη φορά, πέντε χρόνια μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα καταβληθεί στους δικαιούχους το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται για τους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο στη Θεσπρωτία,στην επαρχία Φιλιατών και ειδικότερα στην περιοχή της κοινότητας Ραγίου σύμφωνα με την απόφαση, καταβάλλονται 52.021,35€ για την περίοδο 2010-2014 και τίθεται σε εφαρμογή και το πλαίσιο για την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους και στο μέλλον. Εκπληρώνεται έτσι ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για χρόνια, όπου παρά τη χρόνια λειτουργεία του σταθμού ΑΠΕ (υδροηλεκτικού εργοστασίου) στην περιοχή τους, δεν είχαν λάβει ποτέ τα νόμιμα αντοποδοτικά τέλη. Το ανταποδοτικό τέλος, θα αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η διακασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση των εν λόγω ποσών όπως είχε ανακοινώσει σε βουλευτές που μετέφεραν αυτό το δίκαιο αίτημα που αφορά πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Αποδεικνύοντας έτσι ότι παρά τις στενές οικονομικές δυνατότητες που περνά η χώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική απόδοση των μέτρων αλλά και την ανακούφιση ομάδων πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: