Πρόγραμμα νοσηλευτικής εργασίας

818 ευρώ μηνιαία αμοιβή
Λίγες θέσεις απομένουν ακόμα για να συμπληρωθεί ο αριθμός των νέων που θα μετέχουν στο πρόγραμμα διττής κατάρτισης στον κλάδο της νοσηλευτικής για τρίτη ηλικία που οργανώνει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), στην προσπάθεια να στηρίξει νέους ανθρώπους για να κτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα.
Όσοι νέοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου για να εξασφαλίσουν μια θέση στο πρόγραμμα.

Εάν πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στις 19.02.2016 στην Θεσσαλονίκη, στις 20.02.2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης και στις 21.02.2016 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Job of my Life” που στοχεύει στην μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη και στην επαγγελματική κατάρτιση νέων ανθρώπων στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων στη Γερμανία.
Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, αφορά απόφοιτους Λυκείου ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι προτίθενται να ακολουθήσουν το τριετές πρόγραμμα διττής επαγγελματικής κατάρτισης στην Γερμανία και στον τομέα της νοσηλευτικής σε οίκους ευγηρίας (γηροκομεία).
Πως λειτουργεί
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα τύχουν υποστήριξης από τη Γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MOBIPRO EU, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γλωσσική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν χωρίς πρόβλημα την επαγγελματική τους κατάρτιση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου της «ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία «Skype». Έτσι, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το σπίτι τους, χωρίς μετακινήσεις.
Τον Μάιο του 2016, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια πρακτική τεσσάρων εβδομάδων στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του νοσηλευτή γηροκομείου εν δράσει, στον φορέα ή το ίδρυμα που θα τους προσλάβει.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει η διττή επαγγελματική κατάρτιση στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν μαθήματα θεωρίας σε επαγγελματική σχολή και θα εργάζονται στα ιδρύματα που τους προσέλαβαν για να αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία μέσω της άσκησης του επαγγέλματος.
Αμοιβή
Οι συμμετέχοντες θα αμείβονται καθ’ όλη την περίοδο των σπουδών τους και της πρακτικής άσκησης με το ποσό των 818 € τον μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωσή τους. Τα έξοδα ταξιδιού για την πρακτική καθώς και ένα ταξίδι στην Ελλάδα ανά έτος θα καλυφθούν επίσης από το πρόγραμμα.
Δηλώσεις ενδιαφέροντος
Η αίτηση, με το βιογραφικό σημείωμά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου thueringen@dhwv.de.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το παραμυθι αλλά δεν έχει δράκο.
δεν σας κάνει εντύπωση ότι έρχονται να αναζητήσουν προσωπικό στην Ελλάδα για τη Γερμανία.Αυτά τα λεφτά που δίνουν για τη Γερμανία είναι ψίχουλα.
Οι Γερμανίδες γιατί δεν πηγαίνουν να ξεσκατίζουν τις συμπατριώτισσες τους?
Η απάντηση είναι πανεύκολη. Γιατί με το μισθό και την ασφάλεια το κόστος της Γερμανίδας θα ήταν αβάσταχτο για τα γηροκομεία. Γι' αυτό παλεύουν με νύχια και με δόντια να ρίξουν τους μισθούς στην Ελλάδα.
Ανάλογα "μαϊμού" προγράμματα τρέχουν από χώρες με υψηλό μισθό προς χώρες χαμηλού μισθού
Παράδειγμα: οι Ελληνες ξενοδόχοι προτιμούν προσωπικό από ανατολικές χώρες Ρουμανία και πιο πάνω, για να βρίσκουν φτηνό εργατικό με το κόλπο της πρακτικής άσκησης. ¨οταν τελειώνει η πρακτική άσκηση για την πρόσληψη σε κανονικό καθεστώς εργασίας
μην τον είδατε τον Παναγή"
Εργασιακός μεσαίωνας στην ευρώπη της Δημοκρατίας που ονειρευόμασταν κάποτε
Αλλά εσείς γιατί διαφημίζετε από το blog τέτοιες μορφές εργασίας. Μήπως υπάρχει κάποιο όφελος. Παρακαλώ για τη δημοσίευση για να επανέλθω αν χρειαστεί

ΑΝΕΡΓΗ είπε...

Μέχρι να αλλάξει ο Τσίπρας την Ευρώπη, τα 800 ευρώ τον μήνα δεν άσχημα

Ανώνυμος είπε...

Δοκίμασε να το κάνεις αν το αντέχεις.
Κανένας δεν θα αλλάξει τίποτε μόνο εσύ τον εαυτό σου.
Αλλά η παρέμβασή μου έγινε μόνο για να μην πιστέψουν κάποιοι
"σε λαγούς με πετραχείλια" και μετά να πέσουν από τα σύννεφα.
Ευχαριστώ για την αρχική δημοσίευση. θα επανέλθω