Τράπεζα Ηπείρου: Τα ηνία και πάλι στον Κ. Ζωνίδη

Για άλλη μια τετραετία, στο τιμόνι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου θα είναι ο Κώστας Ζωνίδης. Η ανάδειξή του στην προεδρία της τράπεζας δεν ήταν εύκολη, καθώς τη συγκεκριμένη θέση διεκδικούσαν ο Θανάσης Τζιάλλας, πρώην διευθυντής της τράπεζας, και ο Δημήτρης Νάσης.Στην πρώτη καταμέτρηση των ψήφων, οι κ.κ. Ζωνίδης και Τζιάλλας ήρθαν ισοπαλία (από τέσσερις ψήφους), με τον κ. Νάση να παίρνει μόνο μία ψήφο, τη δική του. Στον δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων, ο κ. Ζωνίδης πήρε πέντε ψήφους και ο κ. Τζιάλλας τέσσερις. Ο κ. Νάσης μπορεί να μην έγινε πρόεδρος, έγινε όμως β’ αντιπρόεδρος. Α’ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Θανάσης Οικονόμου (πρόκειται για τον ξάδερφο του πρώην βουλευτή), γραμματέας ο Κώστας Μπαράτσας και ταμίας ο Γιώργος Γιαννάκης. Το εννιαμελές διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν ο Παύλος Χήτας, ο Βασίλης Κολιός, ο Θανάσης Λέφας και βέβαια ο κ. Τζιάλλας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της τράπεζας κ. Ζωνίδης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και ζήλο, ενώ για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου δεν χωρούν «πολιτικές, κομματικές ή προσωπικές διαφορές». «Η τράπεζα είναι επιχείρηση και σαν επιχείρηση θέλουμε γι’ αυτήν να έχουμε καλύτερους αριθμούς. Οι διαφορετικές απόψεις είναι καλό να υπάρχουν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είναι θεμιτό αλλά και αναγκαίο. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας προς όφελος όλων. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και να γίνει η Συνεταιριστική Τράπεζα η πρώτη τράπεζα του τόπου», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας.
Ο κ. Ζωνίδης αναφέρθηκε και στα σενάρια περί συνένωσης όλων των συνεταιριστικών τραπεζών που δεν διαθέτουν πειστικά στοιχεία για τη βιωσιμότητά τους. Όπως είπε, σε επικοινωνία που είχε με την Τράπεζα της Ελλάδας, τον διαβεβαίωσαν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα «ειδικά για μια τράπεζα όπως της Ηπείρου που είναι επικερδής». Κατέληξε λέγοντας: «Οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι τράπεζες ειδικού σκοπού και δεν μπορούν να πάψουν να έχουν την τοπικότητα σαν κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους».

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/18936/2012-10-17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: