21ο Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τη δράση του στην κατεύθυνση της προώθησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, υποδέχεται τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε.) «Σταύρος Νιάρχος», τους αλλοδαπούς υποτρόφους του 21ου Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού 2012-2013 του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, καθώς και τους σπουδαστές του πάγιου αυτοχρηματοδοτούμενου Χειμερινού Προγράμματος του Κέντρου.

Η τελετή υποδοχής όλων των σπουδαστών θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» με την παρουσία του Προέδρου του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ., Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Γεώργιου Καψάλη, των Επιστημονικών Υπευθύνων/Συντονιστριών Εκπαιδευτικού Έργου, Λέκτορα Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας Αγγελικής Παναγοπούλου και Λέκτορα Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Νικολέττας Τσιτσανούδη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, καθώς και του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού.

Το 21ο Πρόγραμμα Ι.ΚΥ. έχει χρονική διάρκεια οχτώ μηνών, από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Ιουνίου. Σε αυτό συμμετέχουν 43 αλλοδαποί υπότροφοι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών από 22 διαφορετικές χώρες (Αίγυπτος, Αργεντινή, Αρμενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Πολωνία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τυνησία, Φινλανδία, Χιλή) και οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στις υψηλών προδιαγραφών κτηριακές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» (ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε.), κτήριο Διοίκησης και Ξενώνα. Το εν λόγω πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Ι.Κ.Υ., ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεση ανταγωνιστικών προτάσεων και υλοποιείται και φέτος από το ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. για 8η χρονιά.

Το Χειμερινό ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. θα διαρκέσει από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 31 Μαΐου. Σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 36 αλλοδαποί. Πρόκειται για φοιτητές ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγών Socrates/Erasmus, LdV, για αλλοδαπούς υποτρόφους για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και για αλλοδαπούς κατοίκους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: