Άμεσο εμβολιασμό για λύσσα σε σκύλους και γάτες ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου

Την άμεση διενέργεια αντιλυσσικού εμβολιασμού σε όλους τους αδέσποτους σκύλους και γάτες ζητά από τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά το κρούσμα λύσσας που εμφανίστηκε σε ζώο άγριας πανίδας (κόκκινη αλεπού) σε περιοχή της Κοζάνης.

Με σχετικό έγγραφο που εστάλη από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής υπογραμμίζεται η υποχρέωση των Δήμων να μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων σκύλων και γατών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους (σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου 4039 (ΦΕΚ. 15/2-2-2012 Τεύχος Α’).
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο αντιλυσσικός εμβολιασμός για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου και των ανθρώπων. Στο ίδιο έγγραφο καλούνται οι Δήμοι να αποστείλουν στοιχεία για τα ζώα που εμβολιάζονται και περισυλλέγονται στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της περιοχής τους, προκειμένου «η υπηρεσία να παρακολουθεί την εξέλιξη της εφαρμογής των μέτρων επιτήρησης κατά της λύσσας, ως υπεύθυνη για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων της Περιφέρειας Ηπείρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: