Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου

Βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσω την τοπική μας κοινωνία ότι, ένα πάγιο αίτημα του Κέντρου Υγείας Καναλλακίου, γίνεται πραγματικότητα.
Ένας Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής που κυριολεκτικά μπορεί να σώσει ζωές, βρίσκεται στην διάθεση τους.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε κάθε περίπτωση ανακοπής καρδιάς, αν δεν γίνει άμεση παρέμβαση, η περίπτωση καταλήγει στον θάνατο. Από στατιστικά στοιχεία που έχω υπόψη μου, σε κάθε λεπτό ανακοπής καρδιάς, που δεν αντιμετωπίζεται με απινιδωτή, αυτό το λεπτό αντιστοιχεί και αναλογεί, σε μείωση του ποσοστού επιβίωσης.
Για παράδειγμα, στα 5 λεπτά έχουμε ποσοστό επιβίωσης 50%, στα 7 λεπτά έχουμε 30% και στα 9 λεπτά 10%.


Είναι λοιπόν σαφές ότι όσο πιο νωρίς εφαρμοσθεί η απινίδωση, τόσο πιο καλή είναι η έκβαση του περιστατικού. Σε ένα πληθυσμό περίπου 300.000, υπολογίζεται ότι καθημερινά, ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του αιφνίδια, από καρδιακή νόσο, πρίν φθάσει στο Νοσοκομείο. Ο στόχος μας πρέπει να είναι, η δυνατότητα έγκαιρης απινίδωσης, σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει Απινιδωτής, που να μπορεί να λειτουργήσει και εκτός Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας ή ασθενοφόρων. Στην Ευρώπη, έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές, σε αεροδρόμια, δημόσια κτίρια, Δημαρχεία, γυμναστήρια, σχολεία, πλοία, αεροπλάνα κ.λ.π. Υπάρχει ήδη Ευρωπαϊκή πολιτική, και στρατηγική εφαρμογής του απινιδωτή, και σε δημόσιους χώρους.

Προσωπικά πιστεύω ότι, μπροστά στην ζωή κάθε θυσία, είναι ελάχιστη.

Έτσι ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Κέντρου Υγείας Καναλλακίου, και παραδίδει σήμερα έναν σύγχρονο Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, για την αντιμετώπιση των περιστατικών της τοπικής κοινωνίας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: