Ποιους στόχους θέτει το ΤΕΕ Ηπείρου

Εναλλαγή προεδρίας μεταξύ Ρεκατσίνα - Παπαβρανούση


Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της περιφερειακής σύγκλισης της Ηπείρου με τις άλλες περιφέρειες της χώρας και της Ευρώπης, είναι σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο η αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ και των ΠΕΠ.

Η ένταξη έργων σε τομεακό επίπεδο και η γενικότερη αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο δομήθηκε το ΕΣΠΑ αποτελούν κυρίαρχους στόχους της νέας διοίκησης του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου που συγκροτήθηκε σε Σώμα την Τετάρτη το απόγευμα. Όπως τόνισε ο Γ. Ρεκατσίνας που παραμένει πρόεδρος για το πρώτο μισό της τριετούς θητείας της νέας διοίκησης στις βασικές δράσεις στις οποίες θα επικεντρωθεί η νέα διοίκηση περιλαμβάνονται πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν προχωρούν όμως με τον τρόπο που πρέπει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιόνια Οδός για την οποία είπε πως «πρέπει να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει ομαλά το έργο», ενώ για την σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά σημείωσε πως θα πρέπει να βρεθούν πόροι για το ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση αυτού του άξονα.
«Υπάρχουν ακόμη έργα υποδομών, όπως η διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην Ήπειρο, ο δρόμος Άκτιο – Αμβρακία, ο δρόμος Πρέβεζα – Φιλιππιάδα, η παράκαμψη της Ηγουμενίτσας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η σύνδεση αυτής με την ενδοχώρα της Αλβανίας. Όλα αυτά αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για το Τεχνικό Επιμελητήριο», τόνισε ο κ. Ρεκατσίνας.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Ρεκατσίνας χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την χρονική συγκυρία που αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοίκηση, με τον κλάδο των Μηχανικών να βιώνει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.
«Βασικοί μας στόχοι είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η υπεύθυνη επεξεργασία και τεκμηρίωση των θέσεων, καθώς και η ανάδειξη και κατοχύρωση του ρόλου των Μηχανικών».
Συμφωνία κυρίων για την διοίκηση
Όπως σημειώσαμε και πιο πάνω οι συνεργαζόμενες παρατάξεις για την διοίκηση συμφώνησαν ώστε τους πρώτους 18 μήνες πρόεδρος να είναι ο Γ. Ρεκατσίνας και τους επόμενους 18 ο Χρ. Παπαβρανούσης.
Αμφότεροι υποστήριξαν πως δεν υπήρξε καθυστέρηση στη συγκρότηση του νέου προεδρείου, προσθέτοντας ότι όλο αυτό το διάστημα το ΤΕΕ λειτουργούσε κανονικά.
Ο κ. Παπαβρανούσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «η βελτίωση του μοντέλου διοίκησης δεν είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμούν. Χρειάζονται διαβουλεύσεις που θα αποδώσουν ή όχι. Ο χρόνος που μεσολάβησε δεν είναι μεγάλος για την επιβεβαίωση της συνεργασίας και την ανάδειξη προβλημάτων. Ο χρόνος πρόσθεσε και εμπειρίες και σκέψεις. Οι αλλαγές άλλωστε δε γίνονται βάση αξιωμάτων, αλλά βάση αρχών και στόχων».
Η νέα διοικούσα
Πρόεδρος του ΤΕΕ για τους πρώτους 18 μήνες της νέας τριετούς θητείας παραμένει ο Γ. Ρεκατσίνας, με αντιπρόεδρο τον Χρ. Παπαβρανούση και γραμματέα τον Ι. Λυκοτραφίτη.
Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Χρ. Αναστασίου, Π. Βάγγης, Βασ. Κατόπης, Αλέξ. Λάμπρου, Γ. Σμύρης και Κων/να Τσιότα.
Η Μ. Ρογκότη πρόεδρος της Αντιπροσωπείας
Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΗ που εκλέχθηκε κατά την ίδια συνεδρίαση της 15/09/2010 είναι:
Πρόεδρος: Ρογκότη Δήμητρα – Αρχιτέκτων Μηχανικός
Αντιπρόεδρος: Γιαννουλάτος Ευάγγελος – Πολιτικός Μηχανικός
Γενικός Γραμματέας: Οικονόμου Ανδρέας – Πολιτικός Μηχανικός.
Η κα Ρογκότη τόνισε πως στόχος της Αντιπροσωπείας είναι η ενίσχυση των δράσεων της διοικούσας επιτροπής. «Αυτό θα επιτευχθεί με τις παρεμβάσεις και την εξειδίκευση γενικότερων προβλημάτων ώστε να εκφράζονται και να βρίσκουν απήχηση τα προβλήματα των συναδέλφων. Παράλληλα όμως και να συνδράμουμε ως κλάδος στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας και της περιοχής».

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2333:2010-09-16-22-58-35&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: