ΦΙΛΙΑΤΕΣ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ « ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Φιλιατών.
Το διακύδευμα των εκλογών του Νοεμβρίου αφορά όλους μας και δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα ούτε την πολυτέλεια να το αντιμετωπίσουμε σαν μια συνηθισμένη εκλογική διαδικασία εκλογής δημάρχου και δημοτικών συμβούλων. Την 1η Ιανουαρίου 2011 ανατέλλει μια νέα εποχή που μεταβάλει ριζικά το διοικητικό χάρτη της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην χώρα μας.
Το συγκεντρωτικό κράτος μετακυλύει αποφασιστικές αρμοδιότητες στην περιφέρεια και στους νέους δήμους .Οι παλιές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Θεσμούς δημοκρατικούς , ποιο ανοιχτούς και συμμετοχικούς, που μέλει να δοκιμαστούν και να καταξιωθούν στην πράξη.


Με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης » η μορφή και η λειτουργία των νέων δήμων αλλάζει οι υφιστάμενοι σήμερα δήμοι Φιλιατών και Σαγιάδας δίνουν την θέση τους στο νέο διευρυμένο εδαφικά και πληθυσμιακά , ισχυρό δήμο Φιλιατών , των σαράντα έξι τοπικών κοινοτήτων και της μιας Δημοτικής Κοινότητας . Με έδρα την πόλη των Φιλιατών , σημείο αναφοράς επί σειρά δεκαετιών στην περιοχή μας . Ο νέος δήμος θα αποτελεί τη συνέχεια των 46 επιμέρους ( κοινοτήτων ) μας . Κοινοτήτων με διαφορετικές καταβολές , πλούσια παράδοση και πολιτισμό , που , η κάθε μια , έχει διαγράψει μέχρι τώρα τη δίκη της ξεχωριστή διαδρομή και ιστορία.
Στο νέο δήμο Φιλιατών που γεννιέται , σε μια καθοριστική για το μέλλον της περιοχής μας περίοδο , καλούμαστε , στις αυτοδιοίκητες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου , να αναδείξουμε με την ψήφο μας τον συνδυασμό που θα ηγηθεί του δύσκολου έργου της μετάβασης στην νέα εποχή . Να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας , που κρίνουμε άξιους και ικανούς , να δώσουν όραμα και νέα πνοή , ελπίδα και προοπτική , για το στέριωμα , την πρόοδο και την ανάπτυξη του νέου μας δήμου.
Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις , αποφασιστικές ενέργειες αποτελεσματικές λύσεις . Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση, δημιουργική σύνθεση κοινό αγώνα . Με συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούργιο , με επίγνωση των μεγάλων μας ευθυνών , με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα , με επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση , λειτουργία και ανάπτυξη του νέου δήμου μας , παίρνουμε την πρωτοβουλία και ανακοινώνουμε σήμερα την συγκρότηση του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» και υποψήφιο δήμαρχο το ΜΗΝΑ ΠΑΠΠΑ που θα διεκδικήσει τις ψήφους των πολιτών του νέου δήμου Φιλιατών στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη 2010.
Με την παρούσα διακήρυξη , σας καλούμε όλους , χωρίς εξαιρέσεις , αποκλεισμούς και διαχωρισμούς , να προχωρήσουμε μαζί , με αποφασιστικότητα , συνεπεία , συνεργασία και συμμετοχή , για να δημιουργήσουμε τον νέο ισχυρό δήμο Φιλιατών , που όλη ονειρευόμαστε: Πρωταγωνιστή στο Νομό. Δυνατό στην Περιφέρεια . Σεβαστό και Γνωστό στη Χώρα.
Πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση θεσμικά αδέσμευτη , διοικητικά ανεξάρτητη, οικονομικά αυτοδύναμη, διεκδικητική για τα συμφέροντα του τόπου . που στέκεται αλληλέγγυα και δίπλα στα προβλήματα του κάθε δημότη.
Δεσμευόμαστε για έναν προεκλογικό αγώνα δυναμικό κι αποφασιστικό , χωρίς να υποβαθμίζουμε άλλους συνδυασμούς , χωρίς να μεταχειριστούμε λασπολογίες και ανοίκεια μέσα και , προπαντός , χωρίς να υποτιμήσουμε την νοημοσύνη των πολιτών, που μπορούν να αξιολογήσουνε και να κρίνουν τις ικανότητες υποψηφίων και την φερεγγυότητα θέσεων και προγραμμάτων . Μοναδικός μας αντιπάλους είναι τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του δήμου συνολικά . Της πόλης , του κάθε χωρίου και της κάθε γειτονίας ξεχωριστά.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας , με τις δυνάμεις όλων των τοπικών επαγγελματικών, εμπορικών , πολιτιστικών , εκπαιδευτικών , αθλητικών φορέων , των παραγωγικών τάξεων , με κάθε δημότη και δημότισσα ξεχωριστά , για να φέρουμε μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα , για να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο , για εμάς και τα παιδιά μας.
Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τα πλατιά λαϊκά στρώματα και το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας , που δυναμιτίζει τον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας , ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να πάμε μπροστά.
Και ακράδαντη πίστη μας είναι ότι με αγώνα και κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε η εμπειρία , η θέληση και το όραμα που έχουμε είναι τα καλύτερα εχέγγυα για ένα ελπιδοφόρο και καλύτερο αύριο.
Εδραιώνουμε ένα δήμο που θα εγγυάται την νομιμότητα στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών στην λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων, την απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του , στη δημοκρατία και στη συμμετοχική διαδικασία σε επίπεδο σχεδιασμού , προγραμματισμού και υλοποίησης των έργων , στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ δήμου και δημότη.
Η αναβάθμιση της πόλεως των Φιλιατών , η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τοπικών κοινοτήτων με τη δημιουργία των απαιτούμενων τεχνικών υποδομών , η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων , των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής του δήμου , η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης , η άμεση οργάνωση και η αποδοτική λειτουργία των νέων δημοτικών θεσμών και υπηρεσιών ,συνιστούν τους βασικούς άξονες τω προγραμματικών μας στόχων για την διακυβέρνηση του νέου Δήμου Φιλιατών.
Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα , τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού , για να τεθούν στην κρίση όλων των συμπολιτών μας.
Ανοίγουμε ένα ευρύ δημόσιο διάλογο , ανοιχτό σε κάθε δημιουργική ιδέα και πρόταση, με όλους τους τοπικούς φορείς και τους δημότες , στην πόλη και κάθε χωριό του νέου δήμου. Ξεκινάμε από τώρα τη διαμόρφωση ενός άμεσα υλοποιήσιμου επιχειρησιακού προγράμματος τετραετίας του νέου δήμου μας , με αναλυτική αναφορά σε έργα και δράσεις.
Αναλαμβάνουμε από σήμερα , με τη δημόσια διακήρυξη του συνδυασμού μας πρωτοβουλία συσπείρωσης και κοινής συστράτευσης και καλούμε όλες και όλους τους δημότες του νέου Δήμου Φιλιατών να ενωθείτε μαζί μας , να χαράξουμε μαζί μια νέα δημιουργική πορεία , με αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο ,τον δημότη και κάτοικο του νέου , πλέον , Δήμου Φιλιατών. Ενωμένοι , ποιο ισχυροί , για το Δήμο Φιλιατών .


ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
« ΔΗΜΟΚΡΑΤΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ »

Δεν υπάρχουν σχόλια: