Έντεκα κιλά ηρωίνη στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στον εντοπισμό δέκα κιλών και οκτακοσίων σαράντα γραμμαρίων (10.840 κιλά) ηρωίνης και τη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Ε. όχημα εντός ειδικής κατασκευής ανάμεσα στο ντεπόζιτο της βενζίνης και στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, είκοσι πακέτα περιτυλιγμένα επιμελώς με ταινία και σελοφάν, τα οποία περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους δέκα κιλών και οκτακοσίων σαράντα γραμμαρίων.
Ο 25χρονος αλλοδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: