Οι μανιταρόφιλοι γιορτάζουν στο Μέτσοβο

Για δεύτερη χρονιά, η ηπειρωτική γιορτή μανιταριού γίνεται στο Μέτσοβο, στην κεντρική πλατεία. Ξεκινάει δε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου. Η γιορτή με τίτλο «Μέτσοβο των γεύσεων και της παράδοσης» περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια και σεμινάρια, ομιλίες σχετικά με τα μανιτάρια, εξορμήσεις για την συλλογή, αναγνώριση και ταυτοποίηση άγριων μανιταριών, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, διανομή μανιταρόσουπας θεατρικά εργαστήρια, συναυλίες και γλέντι με επιλεγμένα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.

Στοχεύει δε στη γνωριμία με τον κόσμο των μυκήτων (μανιταριών), στην ανάπτυξη της μανιταρογνωσίας και μανιταροφιλίας και στην προβολή και προστασία του μυκητολογικού πλούτου της Ηπείρου. Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια είναι η γαστρονομία, αφού θα προσφερθεί, το βράδυ του Σαββάτου, μανιταρόσουπα σε όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα, γνωστοί σεφ θα προσφέρουν μακαρονάδα με τρούφα σε όσους τυχερούς προλάβουν να τη γευτούν.
Το τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων και προβολής του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, στην προσπάθεια του δήμου Μετσόβου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την αναγνωρισιμότητα των τοπικών προϊόντων. Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου με διακριτικό τίτλο «Τempting Streets» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: