Στο Δήμο Σουλίου οι μαθητικές κατασκηνώσεις

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής των μαθητικών κατασκηνώσεων στη θέση Αμυγδαλέα Παραμυθιάς προχώρησαν η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Κώστας Νάτσης.
Η χρήση των μαθητικών κατασκηνώσεων, με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας παραχωρείται για είκοσι χρόνια στο Δήμο Σουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχε και η σύμβουλος προσχολικής αγωγής Θεσπρωτίας Μαρίνα Μπέση, η κ. Μπραίμη, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διάφορά θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιοχής.
Στη συνέχεια η κ. Μπραίμη, υποδέχθηκε ομάδα 14 εκπαιδευτικών από την Ρουμανία, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius – Regio (σύμπραξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με την αντίστοιχη της Ρουμανίας – Ε. Ε.), το τελευταίο διήμερο διαμένουν στην περιοχή μας και επισκέπτονται σχολεία και δομές στο Δήμο Σουλίου.
Μέσα σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα, με τη βοήθεια μεταφραστή, αντάλλαξε μαζί τους απόψεις σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς και για τη συνεργασία των δύο χωρών σε εκπαιδευτικά θέματα, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να συνεχιστεί. Σε όλους τους εκπαιδευτικούς δόθηκαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα, κυρίως έντυπο διαφημιστικό υλικό (τουριστικός οδηγός, καπέλα και ενημερωτικοί χάρτες στην αγγλική γλώσσα), που αφορούν το Δήμο Σουλίου.
Επίσης η Δήμαρχος, ανταποδίδοντας τα δώρα που της δόθηκαν από το Δήμο ORADEA Ρουμανίας, επέδωσε στην αντιπροσωπεία εγχάρακτο αναμνηστικό μετάλλιο τιμής και μνήμης για τους 49 άδικα και αναίτια εκτελεσθέντες Προκρίτους Παραμυθιάς, τονίζοντας την ιστορικότητα του γεγονότος, που έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την πόλης της Παραμυθιάς, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: