Μαραθώνια διάδραση για φωτογραφική καταγραφή του πολιτιστικού μας πλούτου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Art/European Animation Center οργανώνουν τη Δευτέρα 21 Ιουλίου από τις 9:00 έως τα μεσάνυχτα, μια μαραθώνια εκπαιδευτική διάδραση με στόχο την προσέγγιση, φωτογραφική καταγραφή και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «ANIMART», που πραγματοποιείται στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων από 13 έως 23 Ιουλίου. Εμπνέεται κυρίως από την ποιητική συλλογή «Γυάλινα Γιάννενα», αλλά και το γενικότερο λογοτεχνικό έργο του Ηπειρώτη Μιχάλη Γκανά.
Ο ποιητικός λόγος θα ακουστεί σε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία (γέφυρες, κρήνες, εκκλησίες) και οι μετέχοντες με τις φωτογραφικές μηχανές τους θα αποτυπώσουν τα Γιάννενα, αναζητώντας μέσα από τη δική τους ματιά τις ποιητικές εικόνες, τους θρύλους και τους μύθους της πόλης του σήμερα. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ANIMART (www.animartgreece.eu) προβάλλοντας τα Γιάννενα διεθνώς.
Ο Γιαννιώτης πανεπιστημιακός, ζωγράφος και ερευνητής, Στέφανος Τσιόδολος θα εισαγάγει τους μετέχοντες στις τοπικές εκφάνσεις της λαϊκής ζωγραφικής και της αγιογραφίας.
Η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, θα ξεναγήσει τους μετέχοντες στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και θα φιλοξενήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων το βράδυ της ίδιας μέρας, τα αποτελέσματα του πρωτότυπου φωτογραφικού project «Χρησμοί Αιολόστομοι» του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη.

Η διαχρονία των Ιωαννίνων διαρκής πηγή έμπνευσης.
8ο Βιωματικό Σχολείο Τεχνών «ANIMART"

Μονοδένδρι Ιωαννίνων
13-22Ιουλίου 2014
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
ABOUKELILA Karim, Φωτογράφος
ΑΝΔΡΕΑΔΗΙόλη, PH.D., Performance Studies, Σκηνοθέτις
ΑΡΙΕΛΙ Νιρ, Φωτογράφος
ΓΚΑΝΑΣ Μιχάλης, Ποιητής, Τιμώμενος Kαλλιτέχνης
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ Κωνσταντίνος, Φωτογράφος
ΚΑΛΛΟΝΑ Μαριέττα, Εικαστικός
ΚΑΣΟ Ιλίρ, Ακαδημία Τεχνών Τιράνων, εικαστικός
ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗΣ Χάρης, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, Φλώρινα, εικαστικός
ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗ Γεωργία, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΛΟΥΛΕΣΒασίλης, Σκηνοθέτης
ΟΡΕΝΡόνι, Bezalel Academy of Arts & Design, Jerusalem, animator
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σίσσυ, Ph.D. Θεατρολόγος, Σκηνοθέτις
ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ Δημήτρης, Animator
ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Έρση, Βackgroundartist, illustrator
ΤΣΙΟΔΟΥΛΟΣ Στέφανος, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εικαστικός
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ Άννα-Μαρία, Φωτογράφος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
- Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας
- Τμήμα Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα
- Σχολή Καλών Τεχνών –Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ

13-07-2014 20:00
Η Πανσέληνος του Ιουλίου 2014 μας βρίσκει στο πανέμορφο Μονοδένδρι.
Οι μετέχοντες, οι επιμορφωτές, οι διοργανωτές μοιράζονται τις πρώτες στιγμές της φετινής ANIMART με χαλαρή διάθεση, δοκιμάζοντας τον τοπικό οίνο και τα παραδοσικά εδέσματα. Η νεότευκτη καλλιτεχνική κοινότητά μας αρχίζει να ζωντανεύει...
ΘΗΛΕΙΑ / ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
14-07-2014 22:00
Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Η Θηλειά», που γυρίστηκε στο Μονοδένδρι, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ντοκιμαντέρ της ANIMART 2013 (διαγράφοντας μια αξιόλογη πορεία προβολών στην Ελλάδα και σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ) και το ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη», που ήταν η αρχή της προσπάθειάς του να δει τη «μεγάλη» Ιστορία, μέσα από μικρές ανθρώπινες ιστορίες.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
ΝΙΚΟΛΕΤΑ
15-07-2014 22:00
Προβολή της ταινίας «Νικολέτα». H σκηνοθέτις Σόνια-Λίζα Κέντερμαν θα αναφερθεί στη διαδικασία υλοποίησης του πρώτου κινηματογραφικού εγχειρήματός της στο Μονοδένδρι και την ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου.
ΑΥΤΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
16-07-2014 22:00
Οι εικαστικοί καλλιτέχνες που μετέχουν στη φετινή ANIMART είτε ως επιμορφωτές, είτε ως artists-in-residence, παρουσιάζουν χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς τους και συνομιλούν με το κοινό. Τους φακέλους τους (portfolios) δείχνουν επίσης οι νέοι δημιουργοί που μετέχουν στα φετινά εργαστήρια.
Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ
17-07-2014 22:00
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστήριο animation ομάδας φοιτητών του MusashinoArtUniversity, Τόκυο, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη (1863-1933)
ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ - Μιχάλης Γκανάς
18-07-2014 22:00
Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Με λίγο φως στους ώμους - Μιχάλης Γκανάς», του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, παρουσία του σκηνοθέτη και του ποιητή.
ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ
19-07-2014 22:00
Ποιητική βραδιά με τον Μιχάλη Γκανά
H Γεωργία Λαδογιάννη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσιάζει τον ποιητή Μιχάλη Γκανά και το έργο του. Ο ίδιος θα διαβάσει ποιήματά του.
Φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών εμπλουτίζουν την εκδήλωση με αναγνώσεις και απαγγελίες από το ευρύτερο έργο του τιμώμενου δημιουργού.
ΑΨΙΝΘΟΣ
20-07-2014 22:00
Η Αναστασία Γεωργάκη, μουσικός, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Ομάδα Φοιτητών της, προσεγγίζουν μουσικά την πρόσφατη ποιητική συλλογή «Άψινθος» του Μιχάλη Γκανά. Θα ακουστούν επίσης γνωστά τραγούδια σε στίχους του ποιητή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 8ης ANIMART 2014
22-07-2014 22:00
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων της φετινής 8ης ANIMART 2014.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα
ΙΒ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Culturenow.gr
E-Go
ΣΙΝΕΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: