Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Κεφαλοχώρι για τον Δημοκρατικό Στρατό

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, στο μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση αυτή, συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της μάχης του Γράμμου στον Εμφύλιο που ξεκίνησε στις 15/6/1948 και έληξε στις 21/8/1948 και τον γνωστό ελιγμό που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού, στο Βίτσι.

Στην πρόσκληση του ΚΚΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Η προσπάθεια που κάνει το Κόμμα μας, να κρατήσει τις ηρωικές αυτές μνήμες ζωντανές, βρίσκει την καλύτερή της έκφραση στο σύνθημα του φετινού, 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή: «Συνεχίζουμε…Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (απολογία Ν. Μπελογιάννη).
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον πραγματικό εχθρό που είναι ίδιος και τότε και τώρα, τα μονοπώλια, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε, ΝΑΤΟ κλπ), η αστική τάξη και το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτός ο εχθρός που όσο και αν αλλάζει ονόματα και υπηρετικό προσωπικό (κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα), όσο και αν οι δήθεν «αριστεροί» υποστηριχτές του υπόσχονται ότι μπορεί να γίνει καλύτερος (ανθρώπινος καπιταλισμός), μόνος σκοπός τους είναι το κέρδος και η διαιώνισή του. Και αυτός ο σκοπός μόνο σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Σε αυτή την κατεύθυνση η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, μπορεί και πρέπει να εμπνεύσει και σήμερα τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι, ενώ θα ολοκληρωθεί με ομιλία και μουσικό πρόγραμμα. Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στις Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας. Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν την Κυριακή 29/6 στις 8,30 πμ από τη Νομαρχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: