Μετά από 2000 χρόνια ανοίγει η Γιτάνη

... με εισιτήριο 15 ευρώ!
Για πρώτη φορά ανοίγει στο κοινό η Αρχαία Γιτάνη... Για πρώτη φορά, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια περίπου θα δοθεί παράσταση... Για πρώτη φορά, μετά την καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου από τους Ρωμαίους, θα ζωντανέψει και πάλι!
Και θα' πρεπε το γεγονός αυτό να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Αλλά αντί γι' αυτό, οι αρμόδιοι επέλεξαν να υπάρχει... τίμημα!

Το αρχαίο θέατρο της Γιτάνης υιοθετήθηκε το 2010 από το «Διάζωμα». Και με πρωτοβουλία του Διαζώματος θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος».
Σκοπός είναι να δοθεί «στο κοινό μία μοναδική ευκαιρία να επανακτήσει τη σχέση του με σημαντικά μνημεία του πολιτισμού μας, μέσα από την εμπειρία της συγκίνησης που προσφέρει η παρακολούθηση ενός θεατρικού έργου».
Αλλά είπαμε... Για όλα υπάρχει ένα τίμημα!
Στην προκειμένη περίπτωση ο κάτοικος της Ηπείρου, της Θεσπρωτίας, για να επανακτήσει τη σχέση του με τα μνημεία του τόπου του θα πρέπει να πληρώσει δεκαπέντε ευρώ. Σε αυτό το ποσό ορίστηκε το εισιτήριο για τη συγκεκριμένη παράσταση!!!
Αν τα διαθέτει έχει καλώς... Αν όχι, δεν θα καταφέρει να την επανακτήσει ποτέ!
Στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό! Στην χώρα που έχει αφήσει την πολιτιστική της κληρονομιά στη λεηλασία του χρόνου. Στη χώρα που κρατά τα μνημεία κλειστά. Αδυνατεί να τα φυλάξει...
Ναι λοιπόν! Σε αυτή τη χώρα η επανάκτηση της σχέσης του κοινού με τα μνημεία του κοστολογείται στα 15 ευρώ!
Καλό θα είναι να μάθουμε πόσο κοστολογείται η επανάκτηση της σχέσης του κράτους με τον πολιτισμό και τα μνημεία του τόπου!

http://www.vdella.com/politismos/8128---2000--------15-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: