Θλίψη στον κόσμο της τέχνης για τον θάνατο του Λάκη Παππά

Πέθανε το πρωί της Τετάρτης, σε ηλικία 76 ετών, ο τραγουδιστής Λάκης Παππάς, από τους βασικούς εκπροσώπους του Νέου Κύματος και για πολλούς «η φωνή των μπουάτ».
Ο Λάκης Παππάς γεννήθηκε το 1938 στην Πρέβεζα και έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959.
Αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι - ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν το ταλέντο του στην κιθάρα και την ερμηνεία - τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πάλι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.



Τη θλίψη του για την απώλεια του Λάκη Παππά εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος σε δήλωσή του, αφού έμαθε την είδηση του θανάτου του σπουδαίου ερμηνευτή, είπε:

«Τον πρωτοθαυμάσαμε στην "Οδό Ονείρων" του Μάνου Χατζιδάκι. Και σ’ αυτήν επέστρεψε σήμερα ο Λάκης Παππάς. Των ονείρων για περισσότερη ανθρώπινη επικοινωνία. Για περισσότερη αλληλεγγύη. Για περισσότερο πολιτισμό. Τα υπερασπίστηκε ολ’ αυτά με αφοσίωση. Και τα τραγούδησε με αυθεντική θέρμη, αλλά και σθένος, μεσ’ από στίχους και μελωδίες εκλεκτές. Έτσι τον αγάπησε η Ελληνική κοινωνία και έτσι θα τον μνημονεύει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε για τον θάνατο του Λάκη Παππά την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Ο Λάκης Παππάς, ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του «Νέου Κύματος», άφησε ένα βαθύ αποτύπωμα στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

» Αποχαιρετούμε ένα εξαιρετικό δημιουργό, έναν σεμνό άνθρωπο, έναν καλλιτέχνη που επέμεινε μέχρι τέλους να υπηρετεί το αισθητικό ήθος που χαρακτήρισε όλη του τη ζωή.

» Τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του».


Δεν υπάρχουν σχόλια: