Εκδηλώσεις του Δήμου Σουλίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο Δήμος Σουλίου διοργάνωσε στην αίθουσα «Καρκαμίσι», στην Παραμυθιά, ημερίδα με θέμα : «Η οικονομική Κρίση και η οικογένεια», με εισηγητή τον κ. Πορτελάνο Σταμάτη, Επίκουρο Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, στην ομιλία της αναφέρθηκε στα προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη πολυάσχολη γυναίκα, όπως η ανισότητα στις ευκαιρίες, οι μειωμένες δυνατότητες για επαγγελματική εξέλιξη και καταξίωση, η πολλαπλότητα των ρόλων της ως μητέρα – σύζυγος – εργαζόμενη, η ανεπαρκής συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων κ. α. . Τη μέρα αυτή που είναι κατοχυρωμένη από τον Ο.Η.Ε. και αφιερώνεται στις γυναίκες για ισότητα, κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην οικογενειακή, οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή, είναι μια ευκαιρία να τιμηθούν όλες οι γυναίκες του κόσμου για τους αγώνες τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην κοινωνία .
Στη συνέχεια ακολούθησε ο ετήσιος χορός για τη ΦΛΟΓΑ, που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα Ελεατάν στη Χρυσαυγή, όπου οι εκατοντάδες παρευρισκόμενες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να γλεντήσουν και να διασκεδάσουν με ζωντανή ορχήστρα, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, που αυτές καλούνται να αντιμετωπίσουν. To ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν στην Παραμυθιά, στο Γαρδίκι, στο Καρβουνάρι και αλλού αντίστοιχα γλέντια και εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από ομάδες γυναικών και τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: