Προγραμματικές Θέσεις Δημοτικής Κίνησης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Αντρέας Νταής -Υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Διακήρυξη βασικών προγραμματικών αρχών και θέσεων της Δημοτικής Κίνησης

Στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, όλες και όλοι μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υποβάθμιση της ζωής μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει επηρεαστεί δραματικά από αυτή τη μνημονιακή πραγματικότητα και έχει απολέσει την αυτονομία και το θεσμικό της ρόλο ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Δυστυχώς για τον τόπο μας, η δουλοπρεπής στάση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και η άνευρη αντίδραση των τοπικών διοικήσεων στην εφαρμογή τους έχουν ήδη απαξιώσει την τοπική αυτοδιοίκηση στα μάτια των συμπολιτών μας. Γι' αυτό θεωρούμε ότι σήμερα ο αυτοδιοικητικός αγώνας είναι αγώνας για την επιβίωση των δημοτών, για την επιβίωση της ίδιας της αυτοδιοίκησης, για μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο μας.

Η Δημοτική μας Κίνηση, η οποία συγκροτείται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής,

Αγωνίζεται για να γίνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας:
Θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της φτωχοποίησης των συμπολιτών μας.
Μοχλός ανάπτυξης με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και σεβασμό στα όρια που θέτει το περιβάλλον.
Φορέας πολιτισμού, για να διαμορφώσουμε μια πόλη με ταυτότητα, δημιουργική και ανοικτή στους νέους ανθρώπους και τις ιδέες τους.
Πεδίο συλλογικής αντίστασης για την απόκρουση και την αποτροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Διεκδικεί ως άμεσους προγραμματικούς στόχους της:
Την αμετάκλητη υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού και τη συμμετοχή του Δήμου στη διαχείριση και στα οφέλη που απορρέουν από την αξιοποίηση του.

Την άμεση δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου και τον έλεγχο της νομιμότητας στην διαχείρισή τους. Καταγραφή της Δημοτικής περιουσίας και αξιοποίησή της με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών.
Την ενεργοποίηση κατά τόπους λαϊκών συνελεύσεων και διενέργεια δημοψηφισμάτων για τον έλεγχο της διοίκησης και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν τον Δήμο και τους πολίτες.
Την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και την εξασφάλιση των βασικών κοινωνικών αγαθών για τους πολίτες. Κανένας δημότης χωρίς νερό και ρεύμα, αναλογική επιβάρυνση των δημοτών με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Την τροποποίηση και ρύθμιση των διατάξεων του «Καλλικράτη» έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας και η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος και εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, αλλά και για την εξασφάλιση του ελέγχου της εξουσίας που ασκούν ο δήμαρχος και οι αιρετοί.
Τον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος και των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, αλλά και της αποδοτικότητας και της συμπεριφοράς των αιρετών εκπροσώπων, σε συνεδριάσεις της ολομέλειας της δημοτικής κίνησης

Με βάση τις παραπάνω κεντρικές αρχές και στόχους καλούμε τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τις δράσεις και τα ψηφοδέλτια της Κίνησης. Ελάτε μαζί να βρούμε όσα μας ενώνουν, να διαμορφώσουμε μαζί ένα Δήμο στον οποίο αξίζει κανείς να ζει και να δημιουργεί.

Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Δημοτικής Κίνησης Ηγουμενίτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια: