Βενιζέλος: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Επαφές του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα
Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, για την οποία ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία είναι βέβαιη ότι θα αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος εξήρε τη δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και διαβεβαίωσε ότι η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αποτελεί βασική προτεραιότητα της προεδρίας.

Ο κ. Βενιζέλος προσέφερε υποστήριξη σε επίπεδο τεχνικής συνεργασίας με εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία προσέγγισης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ο Έντι Ράμα ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, κυρίως όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: