Η ΘΕΑΤΟ στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψε η ΘΕΑΤΟ, από το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που πραγματοποιήθηκε από τις 6 μέχρι 9 Φλεβάρη στην Πάτρα. Αυτή τη γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου που έχει την μορφή μιας ενιαίας αρθρωτής παράστασης, αποτελούμενη από θεατρικά δεκάλεπτα, οργανώνει το ερασιτεχνικό σχήμα «Ρεφενέ» (το οποίο έχει παρουσιάσει δουλειές του και στην πόλη μας), σε συνεργασία με το Δήμο Πατραίων και με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Συμμετέχουν σε αυτό θεατρικές ομάδες απ’ όλη τη χώρα και σε σύνολο τριάντα τουλάχιστον αιτήσεων συμμετοχής, η ΘΕΑΤΟ επιλέχτηκε στη τέταρτη θέση για να παρουσιάσει το μονόπρακτο «Θέλω να σου σφίξω το χέρι». Ένα μονόπρακτο βασισμένο στο θεατρικό κείμενο του Χάρολντ Πίντερ «Νέα τάξη πραγμάτων».
Στο κινηματοθέατρο Πάνθεον χωρητικότητας πάνω των 600 θέσεων που καλύφθηκαν για δύο συνεχόμενες βραδιές, η ΘΕΑΤΟ μαζί με άλλα εννέα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, περιδιάβηκαν στα ιδεολογικά σοκάκια της ανθρώπινης νόησης που η θεατρική τέχνη καταφέρνει και τα κάνει ορατά στον καθ’ ένα, μέσα σ΄ ένα κλίμα συναδέλφωσης, γέλιου και χαράς. Η ανταπόκριση του Πατρινού κοινού ήταν ενθουσιώδης και τα χειροκροτήματα τόσου κόσμου απολύτως ενθαρρυντικά τόσο για τη συνέχιση της δράσης του ερασιτεχνισμού στο θέατρο όσο και για τη συνέχιση της αυτής της θεατρικής γιορτής του «Μώμου». Τα μέγιστα συγχαρητήρια αξίζουν στον κόσμο του ερασιτεχνικού σχήματος «Ρεφενέ» που σήκωσαν το βάρος αυτής της μεγάλης εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: