Συνάντηση του Προεδρείου του ΠΣΗΕ με τον υπουργό Εσωτερικών

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας της αντιπροσωπείας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Χρυσόστομο Δήμου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ελευθέριο Δημητρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Υπουργό κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία , έκανε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει καθημερινώς ο ελληνικός λαός.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την άμεση επαναφορά του ειδικού επιδόματος του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες και τους Πόντιους Ομογενείς.
Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του ΠΣΗΕ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και χαιρέτησαν την σημαντική αυτή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του ΠΣΗΕ ανά την Οικουμένη και έθεσε κωδικοποιημένα τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους απόδημους Ηπειρώτες.
Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε όπως γίνει απλοποίηση και επίσπευση της διαδικασίας που αφορά τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας στους ομογενείς, κατόχους δελτίου ταυτότητας ομογενούς.
Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Το ΠΣΗΕ χαιρετίζει κάθε προσπάθεια η οποία οδηγεί στη χορήγηση ψήφου, στους αποδήμους, και στις χώρες διαμονής τους.
Ο Υπουργός έδειξε ευαισθητοποιημένος για όλα όσα ετέθησαν, και διαβεβαίωσε το ΠΣΗΕ ό,τι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να λυθούν με θετικό τρόπο τα παραπάνω θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: