Ημερίδα για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στα πλατάνια

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων οργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Παράρτημα Ηπείρου- Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η ημερίδα με θέμα «Μεταχρωµατικό Έλκος του πλατάνου - Όσα πρέπει να ξέρουμε για τη θανατηφόρο αυτή αρρώστια», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.µ. στην αίθουσα “Δωδώνη” του ξενοδοχείου Du Lac” στα Ιωάννινα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
10:00 Εγγραφές
10:30 Έναρξη, χαιρετισµοί επισήµων και ανακοινώσεις
11:00 - 11:20 « Ceratocystis platani - ένα εισβάλλον είδος µύκητα που αφανίζει τον πλάτανο» Νικολέτα Σουλιώτη, Υποψήφια Διδάκτωρ, ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.
11:20-12:00 «Η ασθένεια του µεταχρωµατικού έλκους: µια απειλή για τα πλατάνια της Ηπείρου» Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας, ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστηµάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.
12:00 – 12:30 «Το Δασαρχείο Ιωαννίνων στη µάχη αντιμετώπισης της εξάπλωσης του µεταχρωµατικού έλκους του πλατάνου» Δρ. Τσιακίρης Ρήγας, Λεοντάρης Γεώργιος, Ζώη Σπυριδούλα M.Sc., Σέλη Σταυρούλα και Κούτλα Φωτεινή.
12:30 – 13:00 Συζήτηση – Συμπεράσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: