Γερμανικές επιδοτήσεις σε Έλληνες επιχειρηματίες

Δυνατότητα επιδότησης -όχι μέσω κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος στην Ελλάδα- αλλά με την επίσημη βούλα της βαυαρικής κυβέρνησης μπορούν να έχουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν επί γερμανικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, πρόσκληση σε ξένες -μεταξύ των οποίων και ελληνικές- μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύξουν δραστηριότητα στη Νυρεμβέργη και στο γειτονικό Φιρτ απευθύνουν οι δύο μεγαλουπόλεις της Βαυαρίας, προσφέροντας ένα ελκυστικό πακέτο «γερμανικής» επιδότησης για τους τρεις πρώτους μήνες. Στόχος της πρωτοβουλίας -που είναι μοναδική σε ολόκληρη τη Γερμανία- είναι να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις στην περιοχή και να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας.

Αυτό που ουσιαστικά προσφέρει η βαυαρική κυβέρνηση στο όνομα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας απευθυνόμενη στον επιχειρηματικό κόσμο αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, είναι η επέκταση σε μια νέα αγορά με σχεδόν μηδενικό οικονομικό ρίσκο.
Η βοήθεια που παρέχεται στις ξένες επιχειρήσεις είναι ουσιαστικά η υλικοτεχνική υποδομή και η τεχνογνωσία που απαιτούνται για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Χάριν της επιδότησης που φτάνει τα 10.500 ευρώ για τρεις μήνες, το ρίσκο ουσιαστικά ελαχιστοποιείται.
Το NFFX προσφέρει επιπλωμένα γραφεία πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, σε ελάχιστη απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο. Τα γραφεία είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φαξ και εκτυπωτές λέιζερ, ενώ διαθέτουν τηλεφωνική σύνδεση και Ιντερνετ. Στις επιδοτούμενες παροχές συμπεριλαμβάνεται το ενοίκιο, οι υπηρεσίες γραφείου και οι συμβουλές για κάθε είδους απορία σχετικά με την ίδρυση της επιχείρησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: