Ομόφωνο όχι από το ΔΣ Ηγουμενίτσας στις εναλλακτικές θέσεις για εγκατάσταση μονάδας ασφαλτικών

Ομόφωνο όχι από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας στην πρόταση για εγκατάσταση μονάδας ασφαλτικών σε οκτώ εναλλακτικές θέσεις με επικρατέστερη τη θέση Γωνιά δίπλα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.
Η προσπάθεια για μια τέτοια χωροθέτηση, , είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.
Πρωτεργάτης ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου, δια του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη. Και οι δύο επεδίωξαν με κάθε τρόπο να βρουν εναλλακτική λύση για τις αποθήκες καυσίμων.

Στη συνέχεια ήρθε μεγάλος αρωγός της προσπάθειας ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης..
Χθες το βράδυ όμως σε μία κατάμεστη από πολίτες αίθουσα, το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε σε ένα ομόφωνο όχι, απορρίπτοντας και τις οκτώ εναλλακτικές θέσεις που πρότεινε η μελέτη από τον ΟΛΗΓ με επικρατέστερη αυτή της Γωνιάς.
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση τόσο του Περιφερειάρχη Ηπείρου όσο και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Μάλιστα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η ενόχληση αυτή να αποτυπωθεί και επίσημα.
Το βέβαιο είναι ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας περιπλέκει την κατάσταση και κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκατάστασης και λειτουργίας της Μονάδας Ασφαλτικών στη Σαγιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: