Γεννήθηκε η «Ελλήνων πρωτοβουλία»

Από τους αποχωρήσαντες των ΑΝ.ΕΛ και πρώην βουλευτές Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
Νέα πολιτική κίνηση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με το όνομα «Ελλήνων πρωτοβουλία» γεννήθηκε και επισήμως σήμερα Τρίτη, με την ίδρυση ενός πολιτικού φόρουμ, στο οποίο πρωταγωνιστούν στελέχη, πρώην βουλευτές, που αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Στο νέο εγχείρημα θα πρωταγωνιστούν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ, οι κκ. Χρ. Ζώης, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Σταυρογιάννης, ενώ το φόρουμ (think tank -«δεξαμενή σκέψης) που αργότερα η φιλοδοξία είναι να μετεξελιχθεί σε κόμμα, θα κινείται ιδεολογικά, από το πατριωτικό κέντρο, μέχρι τη λαϊκή δεξιά.

Πάντως σε πρώτη φάση, στο φόρουμ θα συμμετέχουν, μόνο δυο πολιτικοί, οι κκ. Γιαννάκης και Σταμάτης, ενώ θα υπάρχουν πρόσωπα από πολλούς επαγγελματικούς χώρους, ώστε να καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνίας, όπως λένε, οι εμπνευστές της προσπάθειας.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο που θα εμφανίζεται ως αρχηγός, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να ηγηθεί ο κ. Ζώης, καθώς ο κ. Κ. Μαρκόπουλος, δεν συμμετέχει στη νέα προσπάθεια, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο.
Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε, η κίνηση του κ. Μαρκόπουλου να δημοσιεύσει άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο» της περασμένης Κυριακής, με θετικές αναφορές στη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα που υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Μαρκόπουλος που επιμένει στη θεωρία ότι αυτή την περίοδο η κοινωνία δεν αγωνιά για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος και άρα δεν υπάρχει και ζωτικός χώρος, ενώ ο κ. Ζώης εμφανίζεται υπέρμαχος ότι η εποχή απαιτεί ανατρεπτικές κινήσεις και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος η δημιουργία ενός νέου αντιμνημονιακού κόμματος στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
Οι κκ. Ζώης και Μαρκόπουλος, που είναι και τα δυο πρόσωπα που έχουν αρχηγικές φιλοδοξίες, με τον πρώτο να είναι περισσότερο υπέρ της συλλογικής ηγεσίας, είχαν εξ αρχής διαφορετική προσέγγιση για το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Είχαν προηγηθεί αρκετές ώρες συζητήσεων και ζυμώσεων, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρουν μια κοινή συνισταμένη, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος, σε αντίθεση με τον κ. Ζώη, θεωρεί ότι είναι ξεπερασμένος πλέον ο διαχωρισμός «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και πρέπει να γίνει συζήτηση σε άλλο επίπεδο.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=495414

Δεν υπάρχουν σχόλια: