Μπερίσα: Η Αλβανία στηρίζει τις ξένες επενδύσεις

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία αλλά και προσανατολίζονται στην έναρξη της επιχειρηματικής τους δράσης στη συγκεκριμένη αγορά, έδωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα από το βήμα των εργασιών του συνεδρίου για τις ξένες επενδύσεις, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.
Ο κ. Μπερίσα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αλβανική κυβέρνηση στηρίζει τις ξένες επενδύσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «ΑΤΑ».


Αναφερόμενος στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι ο μεγαλύτερος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης που καταγράφηκε στην ευρωζώνη ήταν 0,7%, ενώ στην Αλβανία ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 2,7%, εξέλιξη που -κατά τον ίδιο- αποδεικνύει τις «γερές βάσεις'» της ανάπτυξης.

Ο ίδιος επανέλαβε τις πρωτοβουλίες, αλλά και τις δράσεις που υλοποιούνται για τη διαμόρφωση ευνοϊκότερου οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ικανού να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών και τόνισε ότι δεν προβλέπονται αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: