Άνοιξε τις πύλες του το Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος

Εκατοντάδες είναι οι επισκέπτες, μεμονωμένοι αλλά και σε οργανωμένα γκρουπ, που έχουν ήδη επισκεφθεί το Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος, το οποίο λειτουργεί εδώ και τρεις εβδομάδες. Οι κόποι και οι προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού Σπηλαίου έπιασαν τόπο και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, το Κέντρο Προβολής ξεκίνησε τη λειτουργία του και αποτελεί έναν σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης.
Το Γυμνάσιο Περάματος ήταν η πρώτη σχολική μονάδα που επισκέφθηκε το Κέντρο Προβολής το πρωί της Τετάρτης και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από οπτικοακουστικό υλικό την ιστορία δημιουργίας των σπηλαίων, καθώς επίσης και να επισκεφθούν την έκθεση παλαιοντολογικών και γεωλογικών ευρημάτων, πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, καθώς και οστών που έχουν βρεθεί σε διάφορα σπήλαια, η οποία λειτουργεί στο φουαγιέ του Κέντρου.
Από τα σημαντικότερα και πιο σπάνια εκθέματα του Κέντρου το κρανίο της σπηλαίας άρκτου, δηλαδή της αρκούδας των σπηλαίων, που βρέθηκε στο σπήλαιο Περάματος.
Η ξεναγός Αικατερίνη Νταλαμπίρα αναφέρθηκε στις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του Κέντρου Προβολής και τόνισε πως μπορεί να λειτουργήσει κυρίως εκπαιδευτικά για μαθητές σχολείων που λαμβάνουν πολλές γνώσεις και για το σπήλαιο Περάματος, αλλά και γενικότερα για τα σπήλαια.
«Οι πρώτες εντυπώσεις των επισκεπτών είναι θετικές, αλλά μένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Ευελπιστούμε, ότι θα έρθουν, όχι μόνο ξένοι αλλά και ντόπιοι επισκέπτες, για να μάθουν πράγματα που δεν γνώριζαν για το σπήλαιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ενθουσιασμένοι αποχώρησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου Περάματος από το Κέντρο Προβολής, δηλώνοντας πως έμαθαν πράγματι πολλές πληροφορίες τις οποίες αγνοούσαν για το Σπήλαιο του Περάματος και όχι μόνο.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2306:2010-09-15-21-38-49&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: