Κανονικά λειτουργούν όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας

Από χθες, όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας, δημοτικά και νηπιαγωγεία λειτουργούν κανονικά τόσο στα πρωινά όσο και στα ολοήμερα τμήματα. Όχι μόνο δε λείπει κανένας εκπαιδευτικός αλλά υπάρχει και η δυνατότητα, αν στη διάρκεια του σχολικού έτους δημιουργηθεί κάποιο υπεράριθμο τμήμα, να χωριστεί και να λειτουργήσει με λιγότερους μαθητές. Επίσης, για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών) στα δημοτικά σχολεία και ήδη όλοι από χθες βρίσκονται στις θέσεις τους.
Επιπλέον, εκπαιδευτικοί των δομών της Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι συνηθίζονταν να φτάνουν στα σχολεία μετά από δύο μήνες, ανέλαβαν ήδη υπηρεσία την πρώτη ημέρα του αγιασμού, ακόμη και σε τμήματα ένταξης τα οποία παρέμεναν κλειστά για πολλά σχολικά έτη, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Και όλα αυτά έγιναν με το διορισμό λιγότερων αναπληρωτών στο νομό, συγκριτικά με άλλα έτη και με υπερβολικά μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και νηπιαγωγών. Μόνη εξαίρεση αποτελεί η έλλειψη μικρού αριθμού εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας, κυρίως στα ολοήμερα τμήματα.
Όλα αυτά βέβαια δείχνουν το πώς μπορεί η δημόσια εκπαίδευση να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε επίπεδο οργάνωσης και διοίκησης όταν στην ηγεσία βρίσκονται άνθρωποι με όραμα, γνώση, ρεαλισμό και όρεξη για δουλειά. Δε χρειάστηκαν παρά 15 ημέρες, από την ανάληψη της διεύθυνσης από τον νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης για να φανούν τα θεαματικά αποτελέσματα. Τα γραφεία της διεύθυνσης έχουν μετατραπεί αυτόματα σε ένα χώρο όπου όλοι έχουν πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς, όλοι καταφεύγουν για συμβουλές, οι πάντες εργάζονται πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν τους μάχιμους εκπαιδευτικούς στο έργο τους. Διεύθυνση και υπάλληλοι συνιστούν μια άκρως παραγωγική ομάδα. Τώρα δε μένει τίποτε άλλο, παρά και οι εκπαιδευτικοί της τάξης να δείξουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: