Αποκρατικοποιείται και το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Ζητήθηκαν στοιχεία και το στρατηγικό σχέδιο

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, που εντάσσεται στο γενικό κύμα της απεμπλοκής του κράτους από πολλές ΔΕΚΟ, όπως «διατάσσει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως αναφέρει εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρι μεθαύριο, Δευτέρα καλείται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας να αποστείλει στοιχεία για την οικονομική του κατάσταση κατά τα έτη 2009 και 2010, ενώ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πρέπει να στείλει επίσης το στρατηγικό και επιχειρησιακό του σχέδιο για την τριετία 2011-2013, βάσει του Εθνικού Γενικού Λογιστικού Ελέγχου.

Και αυτά γιατί σκοπός του Υπουργείου, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, είναι η δημιουργία ενός περισσότερο ανοικτού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για Έλληνες και ξένους επενδυτές σε συνδυασμό με την αύξηση αποτελεσματικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών.

ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ
• Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών στηρίζεται σε επτά τομείς.
Ο πρώτος αφορά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων των Οργανισμών Λιμένων όλης της χώρας και κυρίως της δαπάνης για απασχόληση και μισθοδοσία. Επίσης, αφορά την καθιέρωση στρατηγικού σχεδιασμού, που θα αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητά τους, αλλά και τη σύνταξη χρονοδιαγράμματος και σχεδίου δράσης για βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων.
Παράλληλα, το Υπουργείο θέλει να αλλάξει ο τρόπος κατάρτισης των προϋπολογισμών των Οργανισμών Λιμένων όλης της χώρας, με πρόβλεψη των ανώτατων ορίων δαπανών, επαρκούς αποθεματικού κινδύνου και μεσοπρόθεσμου πλαισίου δαπανών.
Η Κυβέρνηση κοιτά προς την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, με σκοπό τη συμβολή τους στην κάλυψη των ελλειμμάτων και τη χρηματοδότηση των λειτουργικών του δαπανών, προς την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου.
• Η εγκύκλιος του Υπουργείου, που φέρει την υπογραφή του Υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχει αποσταλεί, εκτός από τον Ο.Λ. Ηγουμενίτσας και στους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ελευσίνας, Βόλου, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=958&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: