6ο Διεπιστημονικό Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο του Ε.Μ.Π.

Επί τάπητος η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών

Το 6ο Διεπιστημονικό Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης τις εργασίες του, με την εναρκτήρια συνεδρίαση η οποία έγινε παρουσία πανεπιστημιακών αρχών, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και μεταπτυχιακών φοιτητών.
«Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών» είναι το θέμα του τριήμερου συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν τα πρώτα δείγματα εργασιών που εκπονήθηκαν μετά τα δυο πρώτα χρόνια υλοποίησης του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο.

Ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. και συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημήτρης Καλιαμπάκος, σε δήλωσή του τόνισε ότι «μετά τα δυο αυτά χρόνια, έχουμε τα πρώτα σημάδια μιας ευοίωνης αλλαγής για μια περιοχή η οποία περιμένει μια δεύτερη ευκαιρία για να αναπτυχθεί».

«Το Πολυτεχνείο αισθάνεται το Μέτσοβο σπίτι του» συμπλήρωσε από την πλευρά της η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Ε.Μ.Π. Τόνια Μωροπούλου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές έχουν ανάγκη την εκπαίδευση για να συνδυάσουν τις εσωτερικές με τις εξωτερικές οικονομίες σε μια ανάπτυξη αειφόρο και αξιοβίωτη.
Η κ. Μωροπούλου έκανε επίσης γνωστό ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη ορεινών περιοχών» θα συνεχισθεί με στόχο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του και την ενεργό συνεργασία με την τοπική κοινωνία και το Πανεπιστήμιο.
Η αντιπρύτανης του Ε.Μ.Π., ερωτηθείσα σχετικά, χαρακτήρισε «αναγκαία» και βαρύνουσας σημασίας για την Ήπειρο, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και ανάπτυξης, τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής.
Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: