Οι σχέσεις λιμανιού και Δήμου στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στην Ηγουμενίτσα.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις προοπτικές του λιμένα Ηγουμενίτσας.
Τη Δευτέρα 12/09/2016, ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ συνοδευόμενος από τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τον κ. Πιτσιόρλα, υποδέχθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Νταής. Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τις δράσεις που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια. Στη συζήτηση παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης.
Ο κ. Νταής ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών της Β’ Φάσης και τη λειτουργία αυτών. Τόνισε παράλληλα, ότι ήδη δρομολογούνται ενέργειες για απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης των έργων της Γ1 φάσης που αφορά το εμπορικό τμήμα του λιμένα. Σχετικά με το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου (Εμπορευματικού Κέντρου) Θεσπρωτίας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πορεία του έργου Adri-up, καθώς και τα επόμενα βήματα. Συζητήθηκε επίσης εκτεταμένα, το θέμα της Χερσαίας Ζώνης, ένα χρονίζον ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης. Τέλος ο κ. Νταής ενημέρωσε για τις δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, τις προοπτικές που προσδίδουν τα έργα που προστέθηκαν στο δυναμικό του λιμένα και οι κινήσεις του Οργανισμού για την ανάπτυξη του τουριστικού λιμένα.
Ο κ. Κάτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό της διοίκησης του Ο.Λ.ΗΓ. και θα συνεισφέρει στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Νταής ξενάγησε τον κ. Πιτσιόρλα στους Επιβατικούς Σταθμούς Τ1 και Τ2, καθώς και στους χερσαίους και λιμενικούς χώρους του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος, όπου ο κ. Πιτσιόρλας είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του λιμένα. Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συμβολή των εργαζομένων στην πορεία ανάπτυξης του λιμένα και στην υλοποίηση των στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: