Κράτος δυνάστης για τους πολίτες

Ζούμε δυστυχώς σε ένα κράτος που δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του, που επιμένει σαδιστικά να ταλαιπωρεί τους πολίτες του, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει την ήδη δύσκολη καθημερινότητα τους, ακόμα χειρότερη.Το πιο πρόσφατο παράδειγμα,αλλά προφανώς  όχι τελευταίο, η απόφαση να μη συμψηφίζονται αυτόματα οι επιστροφές φόρου, με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.
Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί με κάθε τρόπο,με δεσμεύσεις και κατασχέσεις λογαριασμών να πληρώνουν οι πολίτες της δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις του,το ίδιο αρνείται να κάνει μια απλή και αυτονόητη ρύθμιση.


Απαιτεί από τους πολίτες  που έχουν επιστροφή φόρου να στηθούν στην ουρά στις εφορίες, να κάνουν υπεύθυνη δήλωση για να ζητήσουν το συμψηφισμό,την οποία μπορούν να δεχθούν  ή και να απορρίψουν (!) οι εντεταλμένοι υπάλληλοι. Στην εποχή δηλαδή που κάθε στοιχείο των πολιτών είναι στη διάθεση του Taxis  και γενικά των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών,το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση, επιμένει να ταλαιπωρεί τους ήδη ταλαίπωρους πολίτες.

Δεν είναι φυσικά η μόνη τέτοια περίπτωση.Με πρόσχημα τη γραφειοκρατία και η κεντρική διοίκηση και οι επιμέρους υπηρεσίες, αντί να κάνουν ότι μπορούν για να περιορίζουν τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία,κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Κι όχι μόνο γιατί προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα,όπως συμβαίνει στην περίπτωση των τεράστιων καθυστερήσεων για την επιστροφή ΦΠΑ, αλλά σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα,προβάλλοντας κάθε είδους εμπόδια.

Θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για τα λαϊκά συμφέροντα, να προσπαθεί τουλάχιστον να κάνει λίγο καλύτερη την  καθημερινότητα των πολιτών. Κι όμως με μια σαδιστική διάθεση πέρα από τις περικοπές μισθών,επιδομάτων, πέρα από τις συνεχείς φορολογικές επιδρομές,κάνει παράλληλα  όλο και πιο δύσκολη τη διαχείριση της μιζέριας μας.

Ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του βλέπετε, είχαν άλλες σημαντικές προτεραιότητες να αντιμετωπίσουν, όπως το φαιδρό σόου με τις τηλεοπτικές άδειες και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας .Νομίζουν ότι προσφέροντας θεάματα, οι πολίτες θα ξεχάσουν τη θλιβερή πραγματικότητα μέσα στην οποία είναι αναγκασμένοι να επιβιώνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: