Χαρτογράφηση του διαύλου του λιμένα Ηγουμενίτσας

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκεται αυτές τις ημέρες το πλοίο Stravon, της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, εκτελώντας τις εργασίες χαρτογράφησης του διαύλου του λιμένα Ηγουμενίτσας ώστε να εκδοθούν οι επικαιροποιημένοι Ναυτικοί Χάρτες, όπου θα αποτυπώνεται πλέον ο δίαυλος ως έχει σήμερα.
Επί τη ευκαιρία της παρουσίας του πλοίου στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. υποδέχτηκε τον καπετάνιο του πλοίου, ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή πλακέτας και ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην οριστική προβλεπόμενη θέση τους, βάση και των προβλεπόμενων τεχνικών προδιαγραφών από τη Β’ Φάσης των έργων επέκτασης του λιμένα η οποία πραγματοποιήθηκε προ ολίγων μηνών, η χαρτογράφηση και η ένταξη του νέου διαύλου στους επίσημους Ναυτικού Χάρτες αποτελεί το τελευταίο και καθοριστικό βήμα.
Η ολοκλήρωση της χαρτογράφησης του διαύλου αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για την λειτουργία του λιμένα, πλέον θα επιτρέπεται σε πλοία και κρουαζιερόπλοια μεγάλου μεγέθους που δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν το λιμένα Ηγουμενίτσας να καταπλέουν με ασφάλεια.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει τις προσπάθειες θέτοντας στόχο το λιμάνι να αποτελέσει αναβαθμισμένο πλέον, σημαντικό ρόλο τόσο στην μεταφορική αλυσίδα όσο και στην τουριστική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: