Υπερβολές 17/8

 



Καταυλισμός προσφύγων στη Θεσπρωτία
Προσφυγικός καταυλισμός στον ουράνιο τρούλο της Θεσπρωτίας (1807μ. υψόμετρο)
Στη δημιουργία ενός νέου προσφυγικού καταυλισμού στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Θεσπρωτία, προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Κατόπιν συνεννόησης με το δήμο Φιλιατών αποφασίστηκε να παραχωρηθεί συγκεκριμένος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία Σύρων προσφύγων. 
"Η ευαισθησία μας σε κοινωνικά θέματα είναι δεδομένη" τονίζει ο δήμαρχος Φιλιατών και συνεχίζει: "αντιμετωπίζουμε τη δοκιμασία των συνανθρώπων μας με υπευθυνότητα και κατανόηση. Προσπαθούμε σε αυτή την δύσκολη στιγμή να σταθούμε δίπλα τους, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια. Στόχος μας είναι, στη παρούσα φάση, το δράμα αυτών των ανθρώπων να το μετατρέψουμε σε γιορτή πολιτισμούΓια εμάς πολιτισμός είναι θέμα συμπεριφοράς".
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που παρουσιάζονται ανέφερε:"Τα όποια προβλήματα τα λύνουμε άμεσα. Η πρωινή ρίψη εφοδίων δεν πραγματοποιήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ήδη ζητήσαμε την συνδρομή της 8ης Μοίρας Καταδρομών για την απρόσκοπτη τροφοδοσία του καταυλισμού"
 
Περιμένοντας το ελικόπτερο PUMA για την πρωινή ρίψη εφοδίων


Τελειώνοντας ο δήμαρχος Φιλιατών σημειώνει: "Εξασφαλίσαμε άριστες συνθήκες διαβίωσης που θα ζήλευε κάθε συμπολίτης μας. Δεν θέλουμε να νοιώθουν απομονωμένοι από την τοπική κοινωνία και αυτό το δείχνουμε έμπρακτα με την επιλογή του χώρου που κάναμε για τον συγκεκριμένο καταυλισμό".
Με τη σειρά τους οι πρόσφυγες ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την αμέριστη συμπαράσταση στο πρόβλημά τους και για τη πρωτόγνωρη κοινωνική ευαισθησία που επέδειξε. Αρκετοί μάλιστα εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του δήμου για να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Προς ανακούφιση των προσφύγων συνδράμει και μικρή ομάδα εθελοντών επιστημόνων (Μ.Κ.Ο.) εφαρμόζοντας καινοτόμο πρόγραμμα κεντροαφρικανικού πανεπιστημίου . Σύμφωνα με το πρόγραμμα η παρατήρηση των άστρων έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Βοηθά τη χώνεψη  και εξαλείφει την δυσκοιλιότητα. Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι η παρατήρηση συγκεκριμένων αστερισμών από τον ουράνιο τρούλο της Θεσπρωτίας, θεραπεύει την ουρολοίμωξη, τη συχνοουρία και σταματά την ακράτεια.

Η  ερευνητική ομάδα σε καινοτόμο δράση









Στο καταυλισμό λειτουργεί και έκθεση  φωτογραφίας διάσημων φωτογράφων που προβάλουν τις ομορφιές της Θεσπρωτίας.

Ήδη ο δήμαρχος Φιλιατών σε συνεργασία με τους ειδικούς συμβούλους του, μελετά τη δημιουργία και νέων καταυλισμών στις υπόλοιπες εγκαταλελειμμένες βουνοκορφές της Μουργκάνας ώστε έτσι να δώσει την αναπτυξιακή πνοή που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτός ο έρημος τόπος.





Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Αλέκο Καχριμάνη
Η ιστορική στιγμή της ενημέρωσης του πρωθυπουργού από τον κ. Καχριμάνη. Αριστερά αναμένουν στη σειρά και άλλοι τοπικοί παράγοντες για την καθιερωμένη ενημέρωση.


Κάτοχος του νέου παγκόσμιου ρεκόρ πολυλογίας είναι από χθες ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Το νέο ρεκόρ επετεύχθη στο Κομμένο Άρτας κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τα θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καχριμάνης με μια “εξωπραγματική” ενέργεια  ξεστόμισε με αφάνταστη ταχύτητα, 1365 λέξεις το δευτερόλεπτο επί 15 δευτερόλεπτα
Στα 15 δευτερόλεπτα που είχε στην διάθεση του (τόσος είναι ο χρόνος ανταλλαγής χαιρετισμών σε αυτές τις εκδηλώσεις) κατάφερε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλα τα σημαντικά προβλήματα που έχει η Ήπειρος. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το φανταστικό ρεκόρ έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού την ενημέρωση την έκανε “στο πόδι” και όχι καθιστός.

Εαν αναλογισθεί κανείς  ότι δήμαρχος της Θεσπρωτίας χρειάζεται 30 δευτερόλεπτα μόνο για να συστηθεί, γίνεται  πλήρως αντιληπτό το μέγεθος του εγχειρήματος

Ο Ηπειρώτης περιφερειάρχης περιχαρής απέδωσε το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στη βοήθεια της Μεγαλόχαρης, την μνήμη της οποίας εόρτασε πανηγυρικά την προηγούμενη μέρα στο ορεινό Μέτσοβο.

Ως γνωστόν το συγκεκριμένο άθλημα της πολυλογίας, πέρα της άριστης φυσικής κατάστασης απαιτεί και άριστο έλεγχο της αναπνοής.

“Γυμναζόμουν κάτω από άθλιες συνθήκες στους ΧΥΤΑ της περιοχής μου, όπου κατάφερα να κρατώ την αναπνοή μου επί μακρόν για να μη λιποθυμήσω από τη δυσωδία” λέει συγκινημένος ο περιφερειάρχης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Καχριμάνη για το καταπληκτικό ρεκόρ “που κάνει περήφανους όλους τους Ηπειρώτες” και τον παρακάλεσε να του στείλει γραπτώς και τις 20475 λέξεις της ενημέρωσης ώστε να τις αναρτήσει, εις ανάμνηση του γεγονότος, σε περίοπτη θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο...






(Σημείωση:Οι παραπάνω ιστορίες και εικόνες έχουν στόχο τη σάτιρα. Είναι εμπνευσμένες από την περιήγηση στο χώρο της φαντασίας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα)






Δεν υπάρχουν σχόλια: