Λάθος συνεννόηση για την ΕΡΤ η «μαϊμού» ζωντανή σύνδεση του πρωινού δελτίου

Μετά το σάλο από την αποκάλυψη
Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί όταν αποκαλύφθηκε πως στο πρωινό δελτίο των 06:00 οι... ζωντανές συνδέσεις ήταν «μαιμού».
Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια καλημερίζει και ευχαριστεί τα.... βίντεο που παίζουν στον αέρα - Παραπλανητικοί ήταν οι τίτλοι, όπου εμφανίζεται η ένδειξη «τώρα», ενώ πρόκειται για μαγνητοσκοπημένο υλικό.


Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το δελτίο της 22ας Φεβρουαρίου, όταν η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημερίζει τον ρεπόρτερ Γιώργο Γεραφέντη για να δώσει την είδηση τηλεφωνικά. Όλοι καταλαβαίνουν φυσικά, πως εφόσον τον καλημερίζει, η σύνδεση είναι «απευθείας», «ζωντανή», όπως λέγεται στην γλώσσα της τηλεόρασης. Κι όμως... η πρώτη ένδειξη είναι η εισαγωγή του ρεπόρτερ, που μπαίνει απότομα στο θέμα, χωρίς να ανταποδώσει την καλημέρα... Υπάρχει όμως γραμμένη στους τίτλος της σύνδεσης και η λέξη «τώρα», που αν μη τι άλλο «διαβεβαιώνει» τους τηλεθεατές για το «ζωντανό» της υπόθεσης, οπότε ίσως και η... αγένεια του ρεπόρτερ να μπορούσε να συγχωρεθεί. Ακούγοντας όμως προσεκτικά την σύνδεση, ο τηλεθεατής αντιλαμβάνεται την φωνή του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, του Πάνου Χαρίτου, ο οποίος λέει «μάλιστα» σε κάποιο σημείο. Είναι ξεκάθαρο πια προς πρόκειται για μαγνητοσκοπημένο ένθετο, για ένα βίντεο κομμένο από το δελτίο της προηγούμενης βραδιάς.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Μία λάθος συνεννόηση των συντελεστών στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έγινε «θέμα» στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα σε δελτίο των 06.00 αντί της ορθής διατύπωσης της παρουσιάστριας που θα έπρεπε να είναι «ας παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη» ώστε να παίξει αμέσως μετά το σχετικό βίντεο, έπεσε τίτλος «super» που παρέπεμπε σε ζωντανή σύνδεση με τον αρμόδιο ρεπόρτερ.
Η ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να ευχαριστήσει όσους επισήμαναν το λάθος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: