ΚΑΠ και νέο ΕΣΠΑ στο επίκεντρο συνεδρίων της Ε.Ε. στην Ήπειρο

Ένα διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα για την Ήπειρο, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική και το νέο ΕΣΠΑ, θα διεξάγει την ερχόμενη εβδομάδα σε Γιάννενα και Άρτα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εδώ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου από τα Γιάννενα (Φρόντζου Πολιτεία). Περιλαμβάνει σεμινάριο για τον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη – Θέματα και
Εργαλεία», το οποίο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Θα συντονίσει ο συμπατριώτης μας (εκ Μετσόβου) εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κων/νος Τσουτσοπλίδης, ενώ ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στο Ευρωπ. Κοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο προϊστάμενος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Carlos Matin Ruiz De Gordejuela.
Διάλογος με φορείς
Στις 5:30 το απόγευμα θα ακολουθήσει συνέδριο – διάλογος με τους φορείς και τους πολίτες της Ηπείρου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας (Ναπ. Ζέρβα 28 – 30), το οποίο θα έχει ως θέμα του «Νομοθεσία και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Ανάπτυξη: Νέα Πολιτική Συνοχής και περιφερειακή εξειδίκευση». Θα συντονίσει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Θα μιλήσουν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Ε.Ε. Τάσος Χανιώτης και ο αναπλ. επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Αργύρης Πετρουλάκης. Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η νέα πολιτική συνοχής ΕΣΠΑ 2014 – 20.
Συνέδριο στην Άρτα
Το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, ώρα 11 το πρωί, αντίστοιχο συνέδριο – διάλογος με φορείς και πολίτες της Ηπείρου θα γίνει στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Άρτας, το οποίο θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.
…Και στο Μέτσοβο
Την Δευτέρα, 2 Μαρτίου, τέλος, ώρες 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι, οι κ.κ. Κων/νος Τσουτσοπλίδης, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και Αργύρης Πετρουλάκης θα έχουν συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς του Μετσόβου στην ορεινή κωμόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: