Νέο νηπιαγωγείο στην Ηγουμενίτσα δωρεά του Ιδρύματος Μελά

Την χρηματοδότηση της ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στην Ηγουμενίτσα αποφάσισε η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος Βασιλείου Γ.Μελά για την Προσχολική Αγωγή. Το ύψος της χρηματοδότησης (δωρεάς) για ολόκληρο το έργο της ανέγερσης νέου Νηπιαγωγείου τριών αιθουσών και βοηθητικών χώρων ανέρχεται στο ποσό των 520,000 Ευρώ.
Το Νηπιαγωγείο αυτό σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ του Ιδρύματος και του Δήμου θα αναλάβει να το κατασκευάσει εξ ολοκλήρου ο Δήμος, με βάση εγκεκριμένη μελέτη (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, κλπ) της Τεχνικής του υπηρεσίας και Άδειας Δόμησης της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας που βρίσκεται στο ΟΤ 25 στον οικισμό Ζέρβα (του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εθνικής Αντίστασης) του Δήμου, εμβαδού 1,912 τ.μ. και μετά την εξασφάλιση των νόμιμων και προβλεπόμενων αδειοδοτήσεων.
Η Ήπειρος αποτελεί προνομιακό πεδίο δράσης του Νηπιακού Επιμελητήριου Μελά (ΝΕΜ), καταρχάς, λόγω της καταγωγής των Μελάδων από την Ήπειρο. Ο ίδιος ο Βασίλειος δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την “μικρή πατρίδα” μέσα στο γενικότερο πνεύμα του ευεργετισμού που επικρατεί τον ύστερο 19ο αιώνα. Άλλωστε και η δραστηριότητα αυτή στην Ήπειρο, κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με την εθνική πολιτική στη Μακεδονία και στη Θράκη. Με την ενσωμάτωση μάλιστα της Ηπείρου μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, η δράση του Ιδρύματος δεν περιορίζεται μόνο στην ελληνική Ήπειρο αλλά και στην περιοχή που είχε επιδικαστεί στην νεοϊδρυθείσα Αλβανία, τη «Βόρεια Ήπειρο» του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914. Τα πρώτα κτήρια που ανεγείρονται με δαπάνες του Ιδρύματος είναι αυτά των Μπαουσίων (στα Ιωάννινα), τις Παραμυθιές και των Αχουρίων (Θεσπρωτία).
Παράλληλα με την οικοδομική δραστηριότητα, το Ίδρυμα συνδράμει τις καθημερινές σε εκπαιδευτικό υλικό ανάγκες δεκάδων νηπιαγωγείων (βιβλία, αναλώσιμο υλικό για δραστηριότητες, παιχνίδια, μουσικά όργανα κ.ά.), αλλά και σε υλικό υποδομής (έπιπλα, όργανα παιδικής χαράς, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα κ.ά.).

http://www.thesprotikospalmos.gr/?p=2453

Δεν υπάρχουν σχόλια: