Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Ηπείρου, έταιρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» ολοκλήρωσε τα 3 Εγχειρίδια -μελέτες που προβλεπόταν από την Πράξη.
Τα θεματικά αντικείμενα που διαπραγματεύονται τα εγχειριδίων είναι:

• τα τεχνικά έργα του πρωτογενούς τομέα,
• τα έργα οικολογικής και ενεργειακής δόμησης και
• τα ενεργειακά έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Ηπείρου.
Τα εγχειρίδια είναι προσβάσιμα στο κοινό σε μορφή pdf τόσο στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Ηπείρου (http://www.teeepirus.gr/) όσο και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» (http://www.topsa-epistimones.gr/) στο πεδίο τρέχοντα γεγονότα.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» συμμετέχουν οι: Κ.Ε.Κ. ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Ε. ως Συντονιστής Φορέας και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ηπείρου, Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ΚΕΚ Practica Δυτικής Ελλάδας Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΣΙΑ ΕΠΕ, ΚΕΚ «Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων» ΑΕ ως Μέλη της Σύμπραξης.
Στόχος της πράξης: «Νέοι επιστήμονες Ηπείρου» είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για νέους επιστήμονες και ειδικότερα για μηχανικούς, δικηγόρους και οδοντίατρους. Πιο συγκεκριμένα το Σχέδιο δράσης έχει σκοπό να διασφαλίσει στις ανωτέρω ομάδες (επιστήμονες νέους σε ηλικία) σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως η συμβουλευτική, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η προώθηση στην απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και μέσα από εξειδίκευση να καλύψει το κενό μεταξύ απαιτούμενων και πραγματικών προσόντων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: