Απολογισμός για το Φεστιβάλ «T.S.»

Από την Π.Ε. Θεσπρωτίας
Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του διήμερου Πολυθεματικού Φεστιβάλ «Tempting Streets» για την προώθηση και την προβολή του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013 από την Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25η Απριλίου 2014 μεταξύ 10:00 π.μ. και 22:00 μ.μ. και το Σάββατο 26η Απριλίου 2014 μεταξύ 10:00 π.μ. και 17:00 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας και κέρδισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, των επαγγελματιών, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.
Την Παρασκευή 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων, με τοπικούς παραγωγούς τοπικών προϊόντων από την Θεσπρωτία και το Μέτσοβο, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την αγροτική παραγωγή στο χώρο και στο χρόνο. Το εορταστικό κλίμα συμπλήρωσαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν νωρίς το βράδυ με τα χορευτικά συγκροτήματα Φιλοπροόδου Ομίλου Γλυκής Ποταμιάς, Φιλοπροόδου Συλλόγου Γκραικοχωρίου «ο Άγιος Δημήτριος», το χορευτικό συγκρότημα Μαργαριτίου και του Κ.Α.Π.Η Παραμυθιάς.
Την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, το Σάββατο 26 Απριλίου, και παράλληλα με τα εκθετήρια των τοπικών επιχειρήσεων και την έκθεση φωτογραφίας, πραγματοποιήθηκε Workshop με επαγγελματίες τουρισμού στην Αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας με εισηγητές τους Τζουμανίκα Κωνσταντίνο, Ρέβη Κωνσταντίνο και Πάσχο Αλέξανδρο, που μίλησαν για τα θέματα «Τοπικά Αγροτικά Προϊόντα και η Τυποποίησή τους», «Τουρισμός και Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα» και «Ο Οικονομικός Πνεύμονας της Θεσπρωτίας».
Το απόγευμα ακολούθησε επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις τυποποίησης προϊόντων της Θεσπρωτίας (Κάκος Ο.Ε. - τυροποιείο, Διαμάντης - οινοποιείο, Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας - τυποποίηση ψαριών) δραστηριότητα που παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Συνολικά, στο εργαστήριο συμμετείχαν 36 άτομα που είχαν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις μεταξύ τους επαγγελματικές σχέσεις και να ανταλλάξουν απόψεις στο δείπνο που ακολούθησε, φυσικά σε τοπικό εστιατόριο.
Η θεματική του Φεστιβάλ αφορoύσε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των τοπικών επαγγελματικών κλάδων του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων διατροφής και αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής. Σε συνδυασμό με αυτό, η διάθεση του κόσμου, η ποιότητα της διοργάνωσης και το μεράκι της ομάδας ήταν τα στοιχεία που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για το Φεστιβάλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: