Στην Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών το «Ποτάμι»

Στην «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» θα ενταχθούν ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι οι δύο ευρωβουλευτές του «Ποταμιού», όπως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως σημειώνουν, η συμμετοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης του Ποταμιού στην Ευρώπη, ενώ Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεσμεύτηκαν ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και τον Νότο, συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές προτεραιότητές τους.
Ταύτιση, προσθέτουν από το Ποτάμι, επικρατεί και στην εκτίμηση ότι σε μία εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πραγματικό αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις, η «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο και ταυτόχρονα να συνεχίσει αποφασιστικά να αντιπαρατίθεται σε εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη.
Τέλος, αποσαφηνίζεται ότι το Ποτάμι δεν θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.
Σημειώνεται, ότι μετά την εκλογική επιτυχία, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του προκειμένου να τον συγχαρούν για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αφού τους ευχαρίστησε, τους διαβεβαίωσε ότι η επικοινωνία και ο διάλογος μαζί τους θα συνεχιστούν, αφού είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια για μία δίκαιη Ευρώπη.

Με ενσωματωμένο το 30% των ψήφων, οι δύο ευρωβουλευτές που εκλέγει το «Ποτάμι» είναι οι Γεώργιος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: