Τα 7 ακίνητα στην Ήπειρο που τους βάζει "πωλητήριο" το ΤΑΙΠΕΔ

5 στη Θεσπρωτία
Πωλητήριο σε επτά ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Ήπειρο βάζει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποκαλύπτεται από τον κατάλογο ακινήτων προς πώληση, μετά τον ένταξή τους στην κατηγορία των κρατικών ακινήτων και της εισφοράς τους σε χρήμα για το ελληνικό δημόσιο.

Από το σύνολο των 110 ακινήτων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο επτά είναι τα ακίνητα στην Ήπειρο και συγκεκριμένα ένα στην Άρτα, ένα στην Πρέβεζα και πέντε στη Θεσπρωτία. Η δημοσιοποίηση της λίστας με τις "προτάσεις" του ΤΑΙΠΕΔ έχει προκαλέσει ήδη τεράστιο σάλο, καθώς μεταξύ των προσφερόμενων εκτάσεων περιλαμβάνονται και δύο από τις κορυφαίες παραλίες της χώρας και συγκεκριμένα οι παραλίες Σίμο και Σαρακίνικου στην Ελαφόνησο!
Στην Ήπειρο
Στην Κορωνησία βγαίνει στο σφυρί μία έκταση 13,4 στρεμμάτων, με προτεινόμενη αξιοποίηση για εξοχικές κατοικίες.
Στην Αγία Κυριακή του δήμου Σουλίου προτείνεται έκταση 2,5 στρ. για την ανέγερση ξενοδοχείου και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Στην περιοχή "Χασομέρι" του δήμου Φιλιατών στη Σαγιάδα προτείνεται έκταση 35,4 στρ. επίσης για εξοχικές κατοικίες.
Στη θέση "Πυργί" του δήμου Ηγουμενίτσας μπαίνει πωλητήριο σε 19,6 στρ. για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών.
Στα Σύβοτα του δήμου Ηγουμενίτσας πωλητήριο μπαίνει σε έκταση 18,7 στρ. για ανέγερση εξοχικών κατοικιών.
Στο Θέμελο του δήμου Πάργας βγαίνει στο σφυρί έκταση 2,312 στρ. που προτείνεται ως κατάλληλη για βιομηχανικές χρήσεις και τέλος στην Παραμυθιά το ΤΑΙΠΕΔ βάζει "πωλητήριο" σε συγκρότημα κτηρίων του ελληνικού δημοσίου, σε έκταση 908 τ.μ με εμβαδόν κάλυψης τα 421 τ.μ και στα οποία προτείνεται ως ενδεδειγμένη χρήση, η λειτουργία συγκροτήματος γραφείων.
Μετά τις πρώτες αντιδράσεις πάντως που έχουν προκληθεί σε πανελλήνιο επίπεδο, το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή του επιχειρεί αναδίπλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων.
Επιπλέον, η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: