Ομιλία Γιώργου Ζάψα στην Ηγουμενίτσα

Στα μείζονα θέματα που απασχολούν την Π.Ε Θεσπρωτίας όπως αυτά των υποδομών αλλά και περιβαλλοντικά αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, στην ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τα έργα αναβάθμισης του Λιμένα Ηγουμενίτσας τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν λυθεί αποτελεσματικά, κάτι που έχει φέρει μεγάλες καθυστερήσεις στην Β’ φάση που αναπόφευκτα προκαλούν ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη Γ’ φάση των έργων.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε πως η «Συμμαχία Ηπειρωτών» ως η νέα Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου θα δουλέψει στην κατεύθυνση να ολοκληρωθούν τα έργα στο Λιμάνι, στο βαθμό που της αναλογεί, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα της παράκαμψης της πόλης της Ηγουμενίτσας. Ένα έργο που χαρακτήρισε απαραίτητο για ολόκληρη την περιοχή της Θεσπρωτίας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ζάψας ανέδειξε τα προβλήματα της απουσίας σύνδεσης Πλαταριάς και Συβότων με τον βιολογικό καθαρισμό, αλλά και την ελλιπή ύδρευση των Φιλιατών.
Τέλος και σε ότι έχει να κάνει με τον ΧΥΤΑ του Καρβουναρίου, ο κ. Ζάψας, μίλησε για ένα έργο που δεν παραδόθηκε με βάση τις επιστημονικές προδιαγραφές που θα έπρεπε να έχει με αποτέλεσμα να επιβάλλονται πρόστιμα αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων στη Θεσπρωτία να μη γίνεται με ορθό τρόπο, αφού οι παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια Ηπείρου έχουν αποδειχτεί ανεπαρκής.
Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» είχε το πρωί της Τρίτης συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θ. Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Γ. Κάτσινο και τον Δήμαρχο, Φιλιατών, Μ. Παπά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: