Διακοπή συμβάσεων με περίπου 1.000 απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο Αντ. Μπέζας

Τη διακοπή των συμβάσεων συγκεκριμένης κατηγορίας απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον οργανισμό δεν μπορεί να συνεχιστεί, από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει εξαντλητικός διάλογος με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και τόνισε ότι η βούληση του υπουργείου είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής διότι όπως είπε «πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».
Σημειώνεται, ότι ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας ιατρών ανέρχεται σε περίπου 1.000.
Από νωρίτερα ήταν σαφής η όξυνση της κόντρας του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) απάντησε στην αυστηρή προειδοποίηση που απεύθυνε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και τις 9 Δεκεμβρίου απαντά
Όπως σημείωνε το μεσημέρι σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ που συμμετέχουν με πολύ υψηλά ποσοστά στην απεργία, μετά και την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκηρύσσουν συνέχιση του αγώνα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τις 4, 5, 6 & 9 Δεκεμβρίου.
«Ο αγώνας των γιατρών - οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ είναι αγώνας με κοινωνική αναφορά που έχει σαν στόχο την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες, η μάχη για την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού και την αξιοπρέπεια των λειτουργών της υγείας θα συνεχισθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του «ΣΚΑΙ», είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι το υπουργείο διαθέτει «plan B» που «δεν θα αρέσει» στου γιατρούς. Επίσης, ανέφερε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται. «Γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ότι οι γιατροί δεν εκβιάζονται και διαθέτουν «plan C» που είναι αυτό της συνέχισης των απεργιών.
Επίσης, κατήγγειλε ότι ο υπουργός προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, μέσω της ανανέωσης των συμβάσεων των γιατρών και προσλαμβάνει ειδικότητες που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν χρειάζονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, κάνοντας λόγο για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου και αγγειοχειρουργού στη Θεσσαλονίκη.
Λόγω των κινητοποιήσεων τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, όπου αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: