Με βενζινοπώλες και φορτηγατζήδες ο Νομάρχης Ιωαννίνων

Το δίκαιο του αιτήματος των πρατηριούχων του Ν. Ιωαννίνων, για την επανεξέταση του πλαφόν στη βενζίνη, αναγνώρισε ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος δέχτηκε στο γραφείο του το Προεδρείο του Συλλόγου και πολλούς επαγγελματίες του κλάδου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Π. Κολόκας, αφού ευχαρίστησε το Νομάρχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία που είχαν, του εξέθεσε τα προβλήματα που προκαλούνται από την επιβολή πλαφόν, καθώς πρατηριούχοι προμηθεύονται υγρά καύσιμα, σε τιμές υψηλότερες, από αυτές, που καθόρισε ως ανώτατη τιμή πώλησης το Υπουργείο.
Ο Νομάρχης, υπογράμμισε, ότι δυστυχώς πολλές φορές και κατά το παρελθόν τα Υπουργεία λαμβάνουν αποφάσεις με τα δεδομένα των μεγάλων αστικών κέντρων και υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στο Υπουργείο, καλώντας τους πρατηριούχους να επιδείξουν ολιγοήμερη υπομονή και να κρατήσουν ανοικτά τα πρατήριά τους.
Σε υλοποίηση της υπόσχεσης αυτής, με εντολή του Νομάρχη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου και Απασχόλησης της Ν.Α.Ι. κ. Ευάγγελος Βαγενάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, απέστειλε έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο, με το οποίο επισημαίνει ότι και από ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνσή του, υπάρχουν πρατήρια που όντως έχουν προμηθευτεί καύσιμα σε τιμές που προσεγγίζουν ή και ακόμη υπερβαίνουν την ανώτατη τιμή καταναλωτή.
Η Ν.Α.Ι. προτείνει επίσης να ερευνηθούν οι τιμές πώλησης των εταιρειών προς τους πρατηριούχους και να εξεταστεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν τόσο στα διυλιστήρια, όσο και στις εταιρίες πετρελαιοειδών. Τέλος ενημερώνεται το Υπουργείο, ότι πρατήρια που λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές, με τις υπάρχουσες συνθήκες δηλώνουν αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας τους.
Συνάντηση με τους Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως
Αντιπροσωπεία από τα Συνεργαζόμενα Σωματεία Ιωαννίνων Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι το Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, και του εξέθεσε τα αιτήματα του κλάδου, σχετικά με το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Ο Νομάρχης στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι το αρμόδιο Υπουργείο, για να μην υπάρξουν αδικίες, πρέπει να επανεξετάσει ορισμένες πτυχές του νομοσχεδίου, να υπάρξει μεταβατική περίοδος και να ληφθεί υπόψη η σημερινή αγοραία τιμή της άδειας.
Τέλος, αναφέρθηκε εκτενώς και στις προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, να ελεγχθούν οι παράνομες μεταφορές στο Νομό, μέσω της σημαντικής αύξησης του αριθμού των Μικτών Κλιμακίων Οχημάτων, που έγινε τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: