Βγαίνουν στους δρόμους οι Δημοτικοί Αστυνόμοι

Τα πτυχία στα χέρια τους πήραν 186 δημοτικοί αστυνομικοί που αποφοίτησαν από τη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας της Κόνιτσας. Δεκάδες δημοτικοί αστυνόμοι που αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία σε δεκάδες δήμους της χώρας δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στα νέα και αυξημένα καθήκοντά τους, έχοντας την υποχρέωση παράλληλα να βρίσκονται κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητά του.
Η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας έγινε το πρωί της Κυριακής στην Κόνιτσα παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, του συνόλου των τοπικών φορέων και φυσικά πολλών γνωστών, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων.

Εκ μέρους του υπ. Εσωτερικών παρέστη ο Χαράλαμπος Νικούσας, μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Αστυνομίας, που ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους 186 απόφοιτους.
Ωστόσο, ο κ. Νικούσας δεν είχε κάποιο ευχάριστο νέο σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Κόνιτσα, καθώς δεν έχει προβλεφθεί το παραμικρό από το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην διαδικασία της 4μηνης θεωρητικής και της δίμηνης πρακτικής εκπαίδευσης στους δήμους, όπου θα υπηρετήσουν στο εξής, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Σχολής από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων Βασίλης Θεοχάρης.
«Έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα σύμφωνα με τη νομοθεσία και πιστεύω, ότι θα βοηθήσουν και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, που θα απεμπλακούν από άλλα καθήκοντα και υποχρεώσεις, όπως είναι η αστυνομία», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.
Τις ευχές του για καλή σταδιοδρομία, αλλά και τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η συνέχιση λειτουργίας και η διασφάλιση της βιωσιμότητας της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κόνιτσα, εξέφρασε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θ. Οικονόμου.
http://www.epirusonline.gr/images/stories/dimotikiastinomia12910.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: