Μήνυμα Νομάρχη Θεσπρωτίας για την νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας παρευρέθηκε σε αγιασμούς σε δυο σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας (1ο Δημοτικό σχολείο και 3ο γυμνάσιο Ηγ/τσας- Λαδοχώρι) και έκανε τις παρακάτω δηλώσεις.
« Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.
Γνωρίζοντας την οικονομική δυσπραγία τόσο των γονέων που καλούνται να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών τους αλλά και των εκπαιδευτικών ως εργαζόμενοι, εμείς καλούμε τους μαθητές να παραμείνουν προσηλωμένοι στο έργο της μάθησής τους, στους στόχους τους και τους εκπαιδευτικούς στο λειτούργημά τους.


Η έννοια της δωρεάν παιδείας οφείλουμε, σήμερα που η χώρα κλονίζεται από την οικονομική κρίση, να την θωρακίσουμε και να καταστεί πραγματικότητα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας έχει καταφέρει και έχει παραδώσει μια σειρά έργων σχολικής στέγης (νέα κτίρια, επεκτάσεις κτιρίων, συντηρήσεις και επισκευές αιθουσών, αντικατάσταση στοιχείων αμιάντου, η μεταφορά μαθητών) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό.

Η πλειονότητα των αρμοδιοτήτων που προανέφερα μεταφέρονται στον διευρυμένο Δήμο Ηγουμενίτσας μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με την ίδια συνέπεια από κάθε βήμα της αυτοδιοίκησης χρειαστεί και η κοινωνία μας ορίσει.»