Πραγματοποιήθηκε τo τελικό συνέδριο του έργου ADRIMOB

Το τελικό συνέδριο του διακρατικού ευρωπαϊκού έργου ADRIMOB (sustainable coast MOBility in the ADRIatic area) πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2014 στη Ραβέννα της Ιταλίας.
Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχε και η Π.Ε. Θεσπρωτίας ως εταίρος του έργου, ήταν η επικοινωνία και προβολή των αποτελεσμάτων του έργου ADRIMOB σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καθώς το έργο ADRIMOB οδεύει προς την ολοκλήρωση των εργασιών του (Ιούνιος 2014), κρίθηκε σκόπιμη η διοργάνωση ενός συνεδρίου ως ευκαιρία ανάδειξης των αποτελεσμάτων του έργου και ευρείας προβολής τους με στόχο την περεταίρω συνέχιση και αξιοποίησή τους.

Το τελικό συνέδριο του έργου ADRIMOB ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή, καθώς συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου και πλήθος παραγόντων του τουρισμού και των θαλάσσιων μεταφορών. Οι εργασίες του συνεδρίου διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες και, πέρα από την ανάδειξη και συζήτηση των αποτελεσμάτων του έργου ADRIMOB, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις αναφορικά με επίκαιρα θέματα και εξελίξεις από τον τομέα της βιώσιμη μετακίνησης, ενώ παρουσιάστηκαν και άλλες παρόμοιες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και έργα, όπως είναι το έργο TISAR (Traveller Information System for the Adriatic Region) στο οποίο επίσης συμμετέχει η Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Την επόμενη ημέρα του συνεδρίου, στις 11 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν στα μέσα ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Θεσπρωτίας πραγματοποίησαν μία σύντομη εισήγηση σχετικά με τη νέα θαλάσσια σύνδεση Ηγουμενίτσα – Ραβέννα η οποία λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2013 και τις προσδοκίες που δημιουργούνται από τη νέα αυτή σύνδεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διακρατικό έργο με το ακρωνύμιο “ADRIMOB” υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας IPA ADRIATIC 2007-2013. Στο έργο συμμετέχουν 15 φορείς από παράκτιες περιοχές της Αδριατικής Θάλασσας με στόχο την από κοινού μελέτη και σχεδίαση βιώσιμων μοντέλων διασύνδεσης των λιμένων της Αδριατικής μεταξύ τους, αλλά και με την ενδοχώρα. Στο πλαίσιο του έργου, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος των παράκτιων περιοχών της Αδριατικής, καθώς και στην προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο.
Το έργο ADRIMOB υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IPA-ADRIATIC και χρηματοδοτείται κατά 85% από Ευρωπαϊκούς Πόρους (Μηχανισμός Προενταξιακής Βοήθειας) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: