Διαγωνισμός EUSO 2017

Σημαντική διάκριση για το 1ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας
Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός που διοργάνωσε το Σάββατο 28-1-2017 η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ για την επιλογή των δύο ομάδων που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από 7 έως 14 Μαϊου 2017.
Στο διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο 4ο ΓΕ.Λ. Καλαμαριάς το νομό μας εκπροσώπησε μία ομάδα από το 1ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας αποτελούμενη από τη Βικτωρία Ζάρου, το Γεώργιο Θεοχάρη και τη Βασιλική Κοτσίνα


Η ομάδα μας ισοβάθμησε στην 1η θέση με την ομάδα του 1ου ΓΕ.Λ. Κομοτηνής συγκεντρώνοντας 229 μονάδες και στα τρία μαθήματα του διαγωνισμού. Τελικά η ομάδα μας κατατάχθηκε δεύτερη καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτη κατατάσσεται η ομάδα που πέτυχε μεγαλύτερη επίδοση στις περισσότερες επιμέρους δοκιμασίες. Αναλυτικά η βαθμολογία της ομάδας μας στα επιμέρους μαθήματα έχει ως εξής:
Φυσική: 63
Χημεία: 85
Βιολογία: 81 (πρώτη καλύτερη επίδοση στο σύνολο των ομάδων)
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών επιβραβεύοντας την ομάδα μας για τη δεύτερη θέση που κατέλαβε, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό Διαγωνισμό Φυσικής που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Σόφια της Βουλγαρίας.
To ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές για την πολύ μεγάλη επιτυχία τους και τους εύχεται και άλλες προσωπικές επιτυχίες, αλλά πάντα με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Η αξία της επιτυχίας τους πολλαπλασιάζεται και από το γεγονός πως προέρχονται από ένα περιφερειακό-ακριτικό Δημόσιο Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: