Θεοφάνεια στην Ήπειρο...

Αγιασμοί σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια
Με λαμπρότητα έγινε ο αγιασμός των υδάτων σε κάθε χωριό και πόλη της Ηπείρου. Ο σταυρός έπεσε σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια, για να αγιάσει τα νερά και να φέρει ευλογία.
Στην Ηγουμενίτσα ο αγιασμός έγινε στο λιμάνι και βούτηξαν για τον σταυρό έντεκα τολμηροί κολυμβητές.
Από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας έγινε η κατάδυση του τιμίου σταυρού στην περιοχή. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλλίνικος και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Από βάρκα ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος έριξε το σταυρό στα νερά της θάλασσας, στην Πρέβεζα. Δεκαπέντε κολυμβητές αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν για να τον ανασύρουν.
Στη Γέφυρα Κοράκου αλλά και στην Γέφυρα της Πλάκας, ο αγιασμός των υδάτων είχε και συμβολικό χαρακτήρα... Η αναστήλωση των γεφυριών παραμένει αίτημα και στόχος...
Στον ποταμό Ζαγορίτικο στους Μηλιωτάδες έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στον Δήμο Ζαγορίου.
Οι αρκετά καλές, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν επέτρεψαν τη συμμετοχή πολλών κατοίκων της περιοχής στην τελετή.
Από το πέτρινο γεφύρι του Καμπέρ Αγά, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ο ιερέας των Μηλιωτάδων πατήρ Ιωάννης έριξε τον Σταυρό στα θολά, λόγω της βροχής που προηγήθηκε τη νύχτα, νερά του Ζαγορίτικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: