"Αντώνης Μπέζας : "Στήνεται μια νέα διαπλοκή και ένα νέο σύστημα διαχείρισης κονδυλίων για λογαριασμό ημετέρων"

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι άδικο για τους πολίτες της"

«Ή θα πρέπει να βρεθεί άμεσα ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός, για να κλείσει η αξιολόγηση, είτε η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές. Δεν βλέπω διαφορετική λύση.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι άδικο για τους πολίτες  της. Στα τέλη του 2014 η χώρα είχε ισορροπήσει δημοσιονομικά, είχε κερδίσει μερικώς θα έλεγα, την εμπιστοσύνη των αγορών, και δειλά –δειλά είχε αρχίσει η ανάπτυξη.

Ο λαός όμως, θυμωμένος επέλεξε αλλαγή ρότας και ακολούθησαν όλοι αυτοί οι ερασιτεχνισμοί και οι περιπέτειες της πρώτης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ο λογαριασμός έχει μεγαλώσει και τώρα είμαστε μπροστά σ΄αυτό το καινούριο αδιέξοδο που θυμίζει μέρες του 2015.
Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι τους επόμενους μήνες ,τον προσεχή Ιούλιο, δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο πιστωτικό γεγονός». 

Αυτά τόνισε ο Αντώνης Μπέζας, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και πρώην βουλευτής στο νομό Θεσπρωτίας, μιλώντας σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, για τις πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή «Ότι πεις εσύ» και το δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης δίνει το δικαίωμα σε ακραίες φωνές της Ευρώπης»
Πρόσθεσε πως  «για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με άγνοια κινδύνου και δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης παίζει με την φωτιά. Και η ανικανότητα της κυβέρνησης δίνει το δικαίωμα σε ακραίες φωνές της Ευρώπης να επαναφέρουν  την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη και να είναι όλοι απέναντί μας».

Απαντώντας σε ερώτηση τι σημαίνει «ρεαλιστικός συμβιβασμός», ανέφερε πως είναι «η τήρηση αυτών που έχουμε δεσμευτεί χωρίς πρόσθετα μέτρα» και συνέχισε: «Αυτό δεν το κάνει η κυβέρνηση. Δεν εφαρμόζει όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί  και γι’ αυτό ακριβώς οι εταίροι μας, επειδή βλέπουν απέναντί τους μια αναξιόπιστη κυβέρνηση, ζητούν πρόσθετα μέτρα για την περίοδο για το 2019 και μετά…».

«Η πολιτική αλλαγή είναι απαίτηση της κοινωνίας»
Για τον επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ελληνική κυβέρνηση σημείωσε ότι «η κύρια ευθύνη δεν ανήκει στο ΔΝΤ, υπάρχει μέρος ευθύνης και από εκεί, αλλά το κύριο βάρος της ευθύνης ανήκει σ’ αυτόν που κρατά τα κλειδιά ,δηλαδή στην κυβέρνηση».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης έκανε λόγο για «μια νέα διαπλοκή που στήνεται και ένα νέο σύστημα διαχείρισης κονδυλίων για λογαριασμό ημετέρων»,  και σημείωσε μεταξύ άλλων  ότι «από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχουν διαθέσιμα 6 δις ευρώ και μέχρι τώρα έχει δεσμευτεί, όχι απορροφηθεί, μόνο το 8% , όταν άλλες χώρες έχουν φτάσει την απορρόφηση στο 20%».

Σε ερώτηση γιατί η ΝΔ ζητά εκλογές, αφού υποστήριξε ότι μετά το 2014 βιώνουμε μια νέα κρίση στην οικονομία με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνη της περιόδου 2010-2014,  απάντησε πως  «η πολιτική αλλαγή είναι απαίτηση της κοινωνίας η οποία απορρίπτει τον λαϊκισμό, το ψέμα και την ανικανότητα των κυβερνώντων» και κατέληξε: «Το εκκρεμές αρχίζει και φεύγει από την κατάσταση του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, του πολιτικού ψέματος και ξαναγυρίζει στην  κανονικότητα, την ευθύνη, τη σοβαρότητα και την αλήθεια».





Δεν υπάρχουν σχόλια: