Θάφτηκε στο χιόνι η ορεινή Ήπειρος

Με πρωτοφανή ένταση, εξακολουθεί να χτυπάει η κακοκαιρία, τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι χιονοπτώσεις είναι καθημερινές και συχνά ιδιαίτερα σφοδρές.. Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε και πάλι συναγερμός και χρειάστηκε να δοθεί μάχη από τα αποχιονιστικά ώστε να μείνει ανοιχτή ακόμη και η Εγνατία Οδός, όπου σε μεγάλο τμήμα της η κίνηση γίνονταν μόνο με αλυσίδες.

Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων διακόπηκε στον κόμβο Κουτσελιού ενώ αργά το βράδυ απαγορεύτηκε και η κίνηση των λεωφορείων από την περιοχή της Σιάτιστας προς τα Ιωάννινα.
Το χιόνι φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο σε περιοχές όπως η Μηλιά Μετσόβου, η Βωβούσα αλλά και σε χωριά του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων.
Ειδικότερα, στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή.
Ανάλογα προβλήματα, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν και τα χωριά του Ζαγορίου.
Η καθημερινότητα των κατοίκων έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ η κακοκαιρία και ο συνεχής αποχιονισμός έχουν επιφέρει μεγάλο οικονομικό κόστος τόσο για την Περιφέρεια όσο και για τους Δήμους.
Στις πεδινές περιοχές οι βροχοπτώσεις κατά διαστήματα ήταν έντονες, ενώ καθημερινά πλέον καταγράφονται και προβλήματα κακοκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: